5 tips voor een geslaagde familie-uitstap

Van de grotten van Han tot de Belgische Kust en het Fietsen door de Bomen in Limburg. Allemaal zijn het echte trekpleisters voor een vakantie of uitstap in eigen land.  En nu reizen niet zo vanzelfsprekend is met een gezin, ben jij misschien ook meer geneigd om in eigen land het avontuur of net de rust op te zoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat je uitstap niet in het water valt? Wij hebben vijf tips die je helpen bij het plannen van de perfecte uitstap deze zomer.

De zomer is alweer halfweg, maar er is nog tijd genoeg voor leuke uitstapjes of vakantie in eigen land. Daar verandert het kwakkelweer van de afgelopen weken niets aan. Maar hoe zorg je ervoor dat alles niet (soms letterlijk) in het water valt? Voorbereiding is alles. En wij delen graag vijf tips met je zodat je volgende uitstap perfect verloopt.

Tip 1: Smeren, smeren en nog eens smeren. Ook op bewolkte dagen

Het is moeilijk in te beelden bij dit kwakkelweer, maar ook nu kan je verbranden. Na slechts 30 minuten buiten kan je al prijs hebben. Zelfs op bewolkte dagen. Net als de seizoenen, verandert ook je huid doorheen het jaar. Kies daarom voor een niet-vette en lichte hydraterende gezichtscrème zoals de Moisture Cream van Essentials by Artistry™ om het vochtgehalte in je huid op peil te houden. En oh ja, SPF is je BFF! Vermijd een pijnlijk verbrand gezicht of schouders en kies steeds voor een zonnebescherming van minstens factor 30 voor het hele gezin zoals de Multi-protect Lotion SPF 30 essentials van Artistry. Voor kinderen opteer je zelfs best voor één met factor 50. En hier geldt ‘zien smeren, doet smeren’. Als je kinderen zien dat je jezelf insmeert, zuller ze zelf ook sneller geneigd zijn om zichzelf in te smeren.

Tip 2: Durf van het pad af te wijken

Je kinderen hebben ondertussen de lokale kinderboerderij of dierentuin wel gezien. Verras hen eens met een avontuurlijke uitstap. Nu de horeca terug open is, kun je ook makkelijk wat verder weg rijden. Ga eens op ontdekking bij één van de vele blotevoetenpaden. Kinderen vinden niets leuker dan gewoon eens lekker door de modder te springen.

Kinderwagens horen niet meteen thuis op zo’n pad, maar niet getreurd. Ook avontuurlijke ouders met een baby of peuter kunnen mee op stap dankzij het gebruik van een draagzak. De draagzakken Aerloom of Omni Breeze van Ergobaby zijn perfect voor actieve ouders. Ze passen zich aan je lichaam aan, bieden een fantastisch comfort voor zowel drager als baby en bieden een superieur ademend vermogen. Ideaal dus wanneer je erop uittrekt met het hele gezin. Je kunt je baby dicht bij je houden of je kleine lieveling op je rug dragen, terwijl je handen vrij zijn om hand in hand met je partner te lopen of je andere kind(eren) uit de modder te trekken indien nodig.

Tip 3 : Wees altijd voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook al eens op uitstap geweest en teruggekomen met een kind dat de helft van zijn kleren ergens heeft achtergelaten? En meestal is het dan net hun favoriete jas, trui of hoed.

Ontwerp samen met je kinderen op voorhand gepersonaliseerde labels die je in of op hun spullen kleeft of strijkt. Een rode sticker met een smiley en een speels lettertype? Of liever een neutraal exemplaar voor je eigen spullen? Op een website zoals die van My Nametags maak je snel en eenvoudig je eigen labels. Bovendien kan je dankzij de dubbele lijnen zowel de naam als je telefoonnummer of e-mailadres toevoegen. Vergeet je zoon of dochter dan ergens hun favoriete trui, dan kan de eerlijke vinder je altijd contacteren. De labels bij My Nametags bieden de garantie dat ze duurzaam zijn en ook na maanden nog duidelijk leesbaar zijn. Zelfs een plonsbeurt tijdens een kayaktochtje overleeft het label zonder probleem.

Tip 4: Herinneringen sparen voor later zonder je comfort op te geven

Smartphones komen van ver. Van een toestel waarmee je enkel kon bellen en korte sms’jes mee kon versturen tot de krachtpatsers van vandaag die eigenlijk naast een telefoon ook een agenda, fototoestel of kleine computer zijn.  Het enige nadeel is dat ze vaak gevoelig zijn. Ook daar heeft Motorola nu een oplossing voor gevonden. Hun motorola defy is speciaal ontwikkeld voor drukbezette en actieve ouders. Gooit je kind wel eens met je gsm tijdens het spelen? Geen probleem. De defy is valbestendig en overleeft zelfs een duik in de modder of je zwembad.

Op zoek naar een toestel dat je fototoestel vervangt? Dan kan je aan de slag met één van de nieuwe motorola edge 20-toestellen. Met een sterke batterij en 3 uitstekende camera’s is het jouw beste maatje op vakantie. Leg je hele familie op de gevoelige plaat dankzij de ultrawijdhoeklens. En is je zoon of dochter een begenadigde skater? Maak dan Superslowmotionbeelden van hun trick met de motorola edge 20 pro of motorola edge 20.

Tip 5: Sluit af met een film of singalong

Kijk je al op tegen een lange autorit huiswaarts na je uitstap, omdat je kinderen zo vermoeid zijn? Houd hen dan tijdens de rit naar huis bezig met een singalong, film of spelletje. De YOGA Tab 13 is de nieuwste tablet van Lenovo en een echt entertainmentstation. Dankzij zijn levendige kleurenscherm, een batterijduur tot 9 uur en een uitstekend geluidssysteem, is het de perfecte compagnon de route. Is je kind meer een gamer? Ook dat doet hij of zij zonder probleem op dezelfde tablet. En dankzij de handige kickstand kunnen ze hem op allerlei manieren gebruiken en zelfs aan de autozetel hangen. Gedaan dus met de vraag “Zijn we al bijna thuis”!

Mieke Van Eyck

Accountmanager, youEngine

Kato Mannaerts

Accountmanager

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met