Autodeelservice Bolides komt nu ook naar Leuven

Autodeelservice Bolides komt nu ook naar Leuven

Leuvens bekendste tweeling Jeanne & Marcella nemen hun bolides mee in gebruik

Bolides - een innovatieve autodeelservice op basis van een unieke smartphone applicatie waarmee gebruikers de wagen kunnen reserveren, openen en starten - komt naar Leuven. Het aanbod bestaat uit premium deelwagens. Vanaf 9 mei kunnen geïnteresseerden zich gratis preregistreren op www.bolides.be. Op basis van deze adressen worden vervolgens zones met wagens voorzien. Bolides wordt in Leuven gelanceerd i.s.m. autodealer Jennes NV en draagt bij tot het ambitieus autodeelplan van de Stad Leuven dat over drie jaar minstens 5000 autodelers wil tellen.

De lancering van Bolides werd vandaag bekendgemaakt in de deelgemeente Heverlee. Niet toevallig, want hier blijkt uit een recente enquête de vraag naar autodelen sterk aanwezig. Voor de gelegenheid lenen Leuvens bekendste en vrolijkste tweeling Jeanne en Marcella hun naam aan de eerste deelauto’s van de nieuwe aanbieder en kan de Leuvenaar binnenkort met zijn eigen gehuurde ‘Jeanne’ of ‘Marcella’ rondrijden.

Met de eigen smartphone applicatie waarmee de wagens in gebruik worden genomen, biedt Bolides sinds 2014 autodelen 2.0. aan. Reserveren, openen, starten, sluiten: het gebeurt allemaal letterlijk met één vingerklik.  Sleutels zijn overbodig geworden. Dit gebruiksgemak verklaart het groeiverhaal van Bolides dat reeds met succes in Antwerpen en Gent aanwezig is. Klanten betalen voor het gebruik zonder dat ze een abonnement nodig hebben.  Bolides parkeren vrij in de stad: wie binnen een zone woont parkeert dus gratis voor zijn deur.

De service van Bolides is vraaggedreven. Daarom lanceert de autodeeldienst in de opstartfase een plant-je-vlag campagne. Wie een bolide in zijn wijk beschikbaar wil zien, kan zich gratis preregistreren op www.bolides.be. Op basis van de concentraties van deze vlaggen worden zones met wagens gecreëerd.

“Onze gebruikers genieten van alle voordelen van mobility-on-demand zonder de kopzorgen van het autobezit zoals onderhoud en verzekeringen”, vertelt Bart Lizen, oprichter van Bolides. “De wagens staan daarbij steeds op maximum 5 minuten wandelen  geparkeerd.  Met één applicatie op de smartphone kan alles gedaan worden gaande van de wagen reserveren, openen, starten, afsluiten tot betalen.”

De deelwagens die Bolides ter beschikking stelt, zijn premium wagens en worden geleverd door Jennes NV. Alle bolides zijn gepersonaliseerd met een voornaam zoals ‘Marcella’ of ‘Jeanne’. Dit moet het concept van autodelen sexy maken bij een steeds breder publiek die zich comfortabel met de wagen wil verplaatsen maar niet wil betalen voor het bezit.

“Een nieuwe speler in de autodeelmarkt is welkom in Leuven,” stelt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani. “Leuven is nu al dé autodeelstad van Vlaanderen. Een nieuw autodeelbedrijf kan nog meer inwoners stimuleren om auto’s te delen. Elke deelwagen vervangt tot 12 privéwagens. Dus hoe meer mensen een auto delen, hoe meer openbare ruimte er vrij komt. Die kunnen we dan anders invullen om de stad aangenamer te maken, met extra groen, ontmoetingsplaatsen, fietsenstallingen … Daarnaast kan autodelen voor mensen met minder financiële middelen een goedkopere manier zijn om toch niet in te boeten aan mobiliteit. Hoe groter het aanbod aan autodelers en soorten deelwagens, hoe meer mensen  zich erin kunnen vinden.”

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen