Awingu levert Legacy Software in de Cloud via Microsoft Azure

Een nieuwe aggregatie-oplossing van de werkruimte vergroot de IT-mobiliteit van het bedrijf, doordat je van overal uit toegang krijgt tot de software, vanaf eender welk toestel

Awingu, een Gents bedrijf dat innovatieve software ontwikkelt met de focus op de aggregatie van de werkruimte, kondigt vandaag een samenwerking aan met Microsoft Azure om de IT-mobiliteit van een bedrijf nog te vergroten, doordat je nu van overal uit toegang kan krijgen tot de software, vanaf eender welk toestel. De software van Awingu® biedt een gecentraliseerde werkruimte waarvoor geen configuratie of installatie van software voor nodig is op het apparaat zelf en die onmiddellijk bruikbaar is. Het is een betaalbaar antwoord op de BYOD trend en op de vraag naar meer mobiliteit op de werkvloer. 

“Historisch gezien was het te duur en te moeilijk om reeds bestaande applicaties van het bedrijf te migreren in de cloud. Deze beperking verhindert bedrijven om volledig over te stappen naar een cloud-platform”, vertelt Dirk Thomaere, Vice-President en COO van Awingu Inc., een Belgisch bedrijf dat recent ook een vestiging heeft geopend in de Verenigde Staten. “Veel bedrijven blijven bedrijfseigen toepassingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld AS/400*, maar zien ook het belang van de migratie naar een cloud-platform om zo de moibiliteit van hun medewerkers te kunnen vergroten. De gecentraliseerde wekruimte die Awingu creëert biedt een eenvoudig antwoord op deze uitdagingen en dat terwijl ook een gecentraliseerde administratie van de IT-middelen mogelijk blijft met een verbeterde beveiliging.”

Volgens het onderzoek ‘Pew Research Survey’, behoren meer dan 1 op 3 Amerikanen nu tot de Millennial-generatie (volwassenen tissen 18 en 34 jaar oud), gekenmerkt door de wens om persoonlijke apparaten te gebruiken op de werkvloer. Wanneer bedrijven die trend herkennen, merken ze ook dat de software en de IT-tools niet volgens gelijke pas evolueren. De gecentraliseerde werkruimte die Awingu aanbiedt vult dit gat op en biedt een concrete oplossing voor BYOD door de gebruikers een veilige toegang te bezorgen tot bestanden en applicaties vanaf ieder mobiel apparaat en ieder besturingssysteem. Je hebt enkel een internetverbinding en een HTML browser nodig. 

“De overtuiging van Awingu is essentieel voor een snelle en eenvoudige implementatie van een gecentraliseerde werkruimte, waardoor de werknemers kunnen werken op een nieuwe manier, zowel op de werkvloer als in de cloud”, zegt Nicole Herskowitz, Senior Director Product Marketing bij Microsoft Azure. “Aure biedt datzelfde grote voordeel en we zijn blij dat, door het gebruik van Azure, de gecentraliseerde werkruimte van Awingu beantwoord aan een reële behoete op de markt en wordt verdeeld en ondersteund door een uitgebreid netwerk van gecertificeerde partners.”

Awingu werkt op basis van een licentie-model ‘per gelijktijdige gebruiker’, waarbij klanten kiezen tissen een eeuwige licentie (met onderhoud en ondersteuning inbegrepen) of een abonnement. Een abonnement is bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf 7 euro per maand per medewerker, waarbij de eerste lijn ondersteuning en beveiliging geleverd wordt door een netwerk van gecertificeerde partners van Awingu.

Awingu kan een lagere ‘total cost of ownership’ bieden dan zijn concurrenten, doordat ze beschikken over een betere prijs/kwaliteisverhouding op verschillende vlakken, zoals de licentiekosten, de eenvoudige werking van de installatie en van het onderhoud, intuïtief platform dat minder training van eindgebruikers vereist en de lage kost van investeringen die dient gemaakt te worden, aangezien voor de werking enkel een browser vereist is.

Voor meer informatie over prijzen en dergelijk kan u terecht op: http://www.awingu.com/pricelist/

Voor een demonstratie over de aggregatie-oplossing van de werkruimte van Awingu, bezoek: www.awingu.com/product/

- EINDE -

Over Awingu
Awingu is een innovatief softwarebedrijf gespecialiseerd in het leveren van cloudcomputing oplossingen voor bedrijven en organisaties in binnen en buitenland. De organisatie werd opgericht in 2011, is gevestigd in Lochristi bij Gent en telt 20 medewerkers. De ‘clouddesktop’ oplossing van Awingu laat bedrijven en organisaties toe om hun medewerkers op het terrein op een veilige manier te verbinden met alle centrale bedrijfstoepassingen.  De ‘clouddesktop’ oplossing vereist geen enkele installatie op het mobiele apparaat,  de verbinding met het bedrijf is volledig versleuteld, en er worden geen gegevens lokaal opgeslagen. Ook voor de implementatie in het bedrijf zelf dient er vrij weinig te gebeuren om te genieten van de voordelen van deze clouddesktop oplossing.

Meer informatie op www.awingu.com.

Twitter: @AwinguNV

Stephanie Verwimp

Concultant, NewsEngine

Walter Van Uytven

Awingu

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met