Awingu pakt uit met versie 3.0 voor eenvoudige, webgebaseerde mobiliteit

Verbeterde online workspace aggregator biedt een nieuwe gebruikerservaring, een mobiele app voor tablets en uitgebreide beheerstools voor bedrijven die nog mobieler willen werken

Awingu, een ontwikkelaar van online workspace aggregator software, kondigde vandaag de lancering aan van Awingu 3.0, de recentste versie van de online workspace van het bedrijf. Dankzij de nieuwe gebruikerservaring, een mobiele app voor tablets en uitgebreide beheerstools en -functies wordt het voor bedrijven makkelijker om eenvoudige, webgebaseerde mobiliteit te implementeren.

De software van Awingu brengt alle bedrijfsbestanden en –applicaties onder in één veilige online workspace die vanaf elk toestel, elk besturingssysteem of elke browser toegankelijk is. Het is een snelle en makkelijke manier om de mobiliteit van een bedrijf te vereenvoudigen zonder de hele IT-infrastructuur te reorganiseren. Versie 3.0 bouwt verder op die gebruiksvriendelijkheid met een nieuwe, volledig hertekende gebruikersinterface die ontwikkeld is op basis van feedback van partners, klanten en andere IT-experten.

“Awingu is de beste oplossing voor bedrijven die Microsoft Terminal Server gebruiken en via een moderne browser elke applicatie willen aanbieden op elk toestel,” aldus Hans-Willem Verwoerd, IT Infrastructure and Security consultant bij Lantech BV. “Er hoeft geen client software of zelfs Java te worden geïnstalleerd op de toestellen van de eindgebruiker, de verbinding is altijd beveiligd met HTML5 over HTTPS en er is geen complexe VPN set-up nodig, wat zich vertaalt in tevredener gebruikers en minder telefoontjes naar de supportafdeling.”

Awingu 3.0 is nu verkrijgbaar als tablet-applicatie voor Android, iOS en Windows, en biedt uitgebreidere beheerstools voor een beter overzicht en meer controle. De online workspace is ook voorzien van nieuwe functies zoals multiple backend authentication en multi-active directories om bedrijven zoals service providers te helpen uitgebreide hostingdiensten aan te bieden. Daarnaast beschikt het nu ook over een SSL-offloader (Secure Sockets Layer) voor nog meer IT-efficiëntie en een grotere kostenbesparing.

Awingu haal het maximum uit de mogelijkheden van webtechnologie, het is compatibel met alle clouddiensten of IT-infrastructuren, en het kan verbinding maken met elke applicatie, ongeacht waar die zich bevindt, bijvoorbeeld SaaS zoals Office 365, of legacy-applicaties zoals AS400. Er worden geen gegevens achtergelaten op het toestel en alle vertrouwelijke bestanden blijven beveiligd, zowel op de werkplek als in de cloud, waardoor het een veilige oplossing is voor bedrijven die volgens het BYOD-principe willen werken. Gebruikers die een bestand willen delen, hoeven alleen maar een url te versturen, en het bestand kan in realtime worden bewerkt. Voorts moet er geen software worden geïnstalleerd, noch op de eigen toestellen van de gebruiker, noch op de apparatuur van het bedrijf, om iedereen probleemloos met elkaar te laten samenwerken.

De app voor iOS en Windows zijn binnenkort beschikbaar via Apple Store en Windows Store. De app voor Android is momenteel al beschikbaar via Play Store.

Over Awingu

Awingu ontwikkelt software om de mobiliteit van bedrijven te vereenvoudigen en legacy-toepassingen beschikbaar te maken. Onze software brengt alle bedrijfsbestanden en -applicaties onder in een veilige online workspace die toegankelijk is vanaf elk toestel of besturingssysteem met een HTML5-gebaseerde browser. Awingu maakt alle bedrijfsapplicaties mobiel zonder de bestaande IT-omgeving te verstoren, en werkt met elke clouddienst of infrastructuur. Het vereist geen agent op eigen toestellen of bedrijfsapparatuur, en samenwerken of bestanden delen gaat even makkelijk als een url verzenden. Alle IT blijft centraal beveiligd en er worden geen gegevens op het toestel achtergelaten zodat BYOD op een veilige manier kan worden toegepast. Awingu is de snelste en makkelijkste oplossing voor wie nog mobieler wil werken. We zijn gevestigd in Gent, België met kantoren in de VSA. Surf naar www.awingu.com voor meer informatie of volg ons op Twitter en Facebook.

 

Contacteer ons
André Huynen Marketing & Channel Director, Awingu
Stephanie Verwimp Consultant, NewsEngine
André Huynen Marketing & Channel Director, Awingu
Stephanie Verwimp Consultant, NewsEngine
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen