Axel Witsel aan boord bij Belgisch luchtvaartbedrijf LindSky

Rode Duivel Axel Witsel stapt in het kapitaal van het Belgische luchtvaartbedrijf LindSky Aviation. Deze jonge en ambitieuze onderneming biedt een geïntegreerd dienstenpakket aan van erkende pilotenopleidingen, het onderhoud, de verkoop en stalling van vliegtuigen tot het uitbaten van privévluchten. Na de succesvolle eerste overname van Styl Aviation in 2015 is Lindsky op het uitgestippelde groeipad om een echt geïntegreerd luchtvaartbedrijf te worden.

LindSky Aviation, gevestigd op de luchthaven van Antwerpen, is een jonge en ambitieuze onderneming. Met zijn strategie om een geïntegreerd luchtvaartbedrijf te worden, bekleedt het een unieke positie op de luchtvaartmarkt. In het voorjaar van 2015 nam Lindsky de in Deurne gevestigde ondernemingen I & E Aviation en STYL Aviation over. STYL Aviationis reeds meer dan 30 jaar actief en gespecialiseerd in vliegtuigonderhoud en staat onder leiding van Rudi Beyltiens, een man met 35 jaar ervaring in het vak. Dankzij de acquisitie van STYL Aviation heeft LindSky vandaag een eigen onderhoudsatelier voor zuiger- en turbinemotoren, beschikt het bedrijf over meer dan 5 500 m² hangarruimte om vliegtuigen te stallen en zijn er meer dan 350 vliegtuigen vanuit gans Europa die onderhouden worden. Het bedrijf is dankzij deze overname meteen ook de referentie voor het onderhoud van de legendarische vliegtuigen van de Antwerpenaars Stampe en Vertongen.

LindSky beschikt tevens over een erkend opleidingscentrum voor piloten. Alle vliegopleidingen zijn uiteraard goedgekeurd door het European Aviation Safety Agency (EASA, het hoogste Europese instituut voor de civiele luchtvaartveiligheid in Europa). De volgende mijlpaal voor de onderneming vormt de uitbouw van een aanbod van privévluchten.

De ondernemers achter LindSky zijn drie opvallende professionals die samen hun passie voor vliegen willen doorgeven aan hun klanten. CEO Gamal Khaldi is een ervaren bedrijfsleider die de Belgische technologieparel I.R.I.S. wist te integreren binnen de Japanse beeldvormingsgroep Canon. COO Gregory Jadin is een gecertificeerde lijnvluchtpiloot/trainer/instructeur en Rode Duivel Axel Witsel zal als CRO of Chief Relationship Officer het uithangbord worden van het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar is.

LindSky verwelkomt Rode Duivel Axel Witsel als investeerder. De middenvelder is gepassioneerd door vliegtuigen en vindt het belangrijk om zijn geld in België te investeren: “Ik hoop op een dag mijn eigen vliegtuig te kunnen besturen bij LindSky”, aldus de Rode Duivel. “Mijn sportcarrière komt vandaag uiteraard nog op de eerste plaats, maar ik wil ook bewust met mijn geld omgaan en op tijd starten met de financiële planning van mijn leven na het voetbal. Dankzij de duidelijke visie en strategie van Gamal Khaldi en Gregory Jadin heeft Lindsky het potentieel om een sterke speler te worden in de luchtvaart. En daar wil ik graag mijn schouders onder zetten. Ik ben daarbij ook trots dat ik dankzij mijn betrokkenheid bij LindSky kan meehelpen om banen te creëren in België. Beschouw het als mijn manier om iets terug te geven aan het land dat mij de mogelijkheid heeft geboden om topvoetballer te worden.”

CEO Gamal Khaldi: “Ondermeer dankzij de Antwerpse luchthaven, die vandaag de nodige ondernemingsruimte schept, hebben we een ambitieus businessplan voor Lindsky kunnen uittekenen. Vandaag staan we met een team van 14 professionals klaar om onze klanten op een veilige en comfortabele manier te laten genieten van het vliegen. Dankzij de komst van Axel kunnen we allemaal samen het groeitraject voor Lindsky realiseren en op termijn ook privévluchten aanbieden.”

 

- EINDE -

Over LindSky

LindSky is een Belgische luchtvaartbedrijf dat een geïntegreerd dienstenpakket aanbiedt: pilotenopleidingen erkend door de European Aviation Safety Agency (EASA - het hoogste Europese instituut voor de civiele luchtvaartveiligheid in Europa), het onderhoud, de verkoop en stalling van vliegtuigen en het uitbaten van privévluchten. De naam LindSky verwijst naar de Amerikaans luchtvaartpionier Charles Lindbergh (1902-1974) voor wie enkel the sky the limit vormde. Lindbergh maakte in mei 1927 als eerste piloot ter wereld een non-stopvlucht van New York naar Parijs.

Elisah Van Den Heuvel

PR Consultant, NewsEngine

Gamal Khaldi

CEO LindSky Aviation, LindSky Aviation

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Contact