Bolides lanceert autodelen 2.0 in Gent met een lokale, artistieke toets

Vandaag heeft Bolides zijn komst naar Gent officieel aangekondigd. Bolides is een innovatieve autodeelservice op basis van een unieke smartphone applicatie waarmee gebruikers de wagen kunnen reserveren, openen en starten. De eerste premium deelwagens van Bolides worden in de Gandhon-site nabij Gent-St-Pieters gepresenteerd. Dankzij de creatieve samenwerking met het gerenommeerde ontwerpbureau ToyKyo uit Gent zullen de Bolides op artistieke wijze opvallen in het straatbeeld. De komst van Bolides naar Gent past perfect in het ambitieuze autodeelplan van schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw dat over vier jaar 20.000 autodelers in de stad wil tellen.

Ook de Gentenaars kunnen vanaf vandaag autodelen met Bolides dat zijn officiële start in de Arteveldestad heeft aangekondigd. Met de eigen smartphone applicatie waarmee de wagens in gebruik worden genomen, biedt Bolides sinds 2012 autodelen 2.0 aan en is het ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke speler in Antwerpen. Het zet daarbij gepersonaliseerde premiumwagens in die het concept van autodelen sexy moet maken bij een steeds breder publiek.

“Onze gebruikers genieten van alle voordelen van mobility-on-demand zonder de kopzorgen van het autobezit”, vertelt Bart Lizen initiatiefnemer van Bolides. “De gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit van ons concept wordt in belangrijke mate versterkt dankzij een businessmodel waarbij onze klanten enkel betalen voor het gebruik zonder dat ze een abonnement nodig hebben en niet zijn gebonden aan vaste standplaatsen.” 

De komst naar Gent vormt een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Bolides dat een antwoord biedt aan bewoners die bezorgd zijn om de leefbaarheid van hun stad maar toch de vrijheid van individuele mobiliteit willen behouden.

“We starten in de Gandhon-site aan het Sint-Pieters-Station, maar breiden de service de komende weken uit in de zones Dampoort, Rabot, Zuid, Kouter en Dok Noord, en naargelang de Gentenaars aanduiden waar ze een wagen willen. We willen groeien naar minstens 2000 actieve gebruikers in 2016.”, licht Thibaud Dedier, gedelegeerd bestuurder van Bolides, de ambities van de jonge onderneming verder toe.

Om de lancering niet onopgemerkt te laten gaan, werd de eerste Bolide daarom onder handen genomen door het Gentse designbureau ToyKyo dat de deelwagen een unieke esthetische make-over gaf. De komende maanden staan nog meer samenwerkingen op de planning met Gentse artiesten, kunstenaars en ontwerpers om Bolides in het straatbeeld en bij het publiek te doen opvallen op een kunstzinnige wijze die de Gentenaars ongetwijfeld zullen weten te appreciëren.

Bolides is ruim twee jaar actief met zijn autodeelservice in Antwerpen waar het alle wijken binnen de Ring met zijn autodeelservice dekt en enkele strategische partnerships heeft lopen. In Gent kan Bolides alvast rekenen op de steun van projectontwikkelaar Fenixco die in de Gandhon-site kantoren verhuurt. “Als vastgoedontwikkelaar heeft Fenixco een duidelijke visie op duurzame stadsontwikkeling”, vertelt Cédric Hamerlinck, projectcoördinator bij Fenixco.

“Mobiliteit is daarbij één van de belangrijkste uitdagingen, zeker in de autoluwe context van de stad Gent. De overstap van autobezit naar verstandig autodelen is één van de oplossingen die dankzij een slimme service als Bolides gemakkelijk kan worden gemaakt en dat willen we mee helpen stimuleren.”

De komst van Bolides draagt bij tot het ambitieus autodeelplan van Gent.

“Tegen 2020 willen wij 20.000 autodelers in onze stad bedienen. Om dat objectief te bereiken is het uiteraard noodzakelijk dat de deelbedrijven een voldoende uitgebouwd en gedifferentieerd wagenpark aanbieden waarin elk type gebruiker zich kan herkennen”, juicht Filip Watteeuw, Gents schepen van mobiliteit, de komst van Bolides toe. “Bolides heeft een duurzaam concept dat flexibiliteit en comfort aanreikt aan een actief publiek van mobiele nomaden zoals er in Gent velen leven en werken.”

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen