Cisco en Dimension Data helpen samen neushoorns te beschermen

Beide bedrijven gaan technologie benutten om proactief op te treden ​ en te verhinderen dat mensen illegaal wildreservaten binnendringen

Dimension Data en Cisco slaan de handen in elkaar slaan om het aantal gestroopte neushoorns in Zuid-Afrika drastisch terug te dringen. Beide bedrijven zullen nooit eerder geziene spitstechnologie inzetten in een niet nader genoemd privaat wildreservaat dat grenst aan het wereldberoemde Kruger National Park, om personen te traceren van bij hun binnenkomst aan de ingang van het reservaat tot hun vertrek. Het doel is om proactief op te treden en te verhinderen dat men het reservaat op welke manier dan ook binnendringt, ook als dat per helikopter gebeurt.

In de eerste fase heeft Dimension Data nauw samengewerkt met Cisco om informatie te vergaren van parkopzichters, veiligheidsagenten, technologie en medewerkers in controlecentra. Als eerste stap werd een beveiligd Reserve Area Network (RAN) aangelegd met verschillende strategisch geplaatste wifi-hotspots.

Fase twee van dit Connected Conservation-project omvat videobewaking (CCTV), drones met infraroodcamera's, warmtebeeldcamera's, sensoren die voertuigen traceren, en seismische sensoren in een extra beveiligd slim netwerk. Dimension Data heeft tevens de Reserve Area Networks (RANs) geïnstalleerd door gebruik te maken van Cisco-technologie, een van de eerste installaties in haar soort ter wereld.

Bruce Watson, Group Executive – Cisco Alliance bij Dimension Data, licht toe: “Onze totaaloplossing maakt het mogelijk om proactief op te treden en te verhinderen dat men het reservaat op welke manier dan ook binnendringt — of men nu de omheining doorknipt, uit een helikopter springt of gewoon door de poort rijdt. Op termijn zal deze oplossing ook in andere reservaten in Zuid-Afrika, elders in Afrika en zelfs wereldwijd worden ingevoerd, want naast neushoorns kan men er tal van andere bedreigde diersoorten mee beschermen, zoals olifanten, leeuwen, pangolins, Indische en Aziatische tijgers, en zelfs roggen in de oceaan.”

Chris Dedicoat, Executive Vice President Worldwide Sales bij Cisco: “Wij zijn een enorm trotse partner van de inspanningen rond Connected Conservation. Cisco en Dimension Data hebben samen innovaties ontwikkeld op gebied van transformationele spitstechnologie, waarbij synergieën tussen beide bedrijven benut worden op het vlak van netwerken, beveiliging, datacenters, collaboratieve werkruimten en hybride cloudoplossingen. Wij hopen dat de neushoornpopulatie eindelijk weer veilig kan groeien in dit beveiligde natuurreservaat.”


Meer informatie over de oplossing

Eerste fase

Ontwerp en aanleg – Het Professional Services Team van Dimension Data heeft een oplossing ontworpen die ter plaatse zal worden bediend als Managed Service, waarbij gebruik wordt gemaakt van onze cloud voor gegevensanalyse en back-ups. De infrastructuur hiervoor wordt momenteel aangelegd.

Reserve Area Network (RAN) – In het begin van de pilootfase, in december 2015, werd een hoogwaardig RAN met punt-tot-punt-radiotechnologie gebouwd en getest als proof of concept voor wat een sterk beveiligd ‘net’ met dekking van het hele reservaat moet worden. Door samen te werken via betrouwbare communicatie voor alarmen en waarschuwingssignalen, met daarbij de mogelijkheid om live videobeelden te delen in het hele reservaat, kan het team veel beter optreden tegen indringers.

IT-infrastructuur – Afgelegen locaties zorgden voor grote uitdagingen, en één daarvan was beperkte bandbreedte. Het Cisco-team stelde een plan op om een IT-infrastructuur uit te bouwen. In combinatie met de oplossingen voor netwerkcontrole, -routering en -schakeling op afstand en de Managed Services van Dimension Data biedt deze infrastructuur een nooit eerder geziene capaciteit om ter plaatse technologie uit te rollen, proof of concepts te testen, en snel oplossingen te ontwikkelen waar diverse organisaties die ijveren voor natuurbescherming baat bij hebben.

Wifi en LAN aan elke ingang, voorzien van biometrie en videobewaking (CCTV) – Dimension Data gaat wifi- en LAN-systemen van Cisco installeren aan elke ingang, voor betere communicatie tussen de bewakingsagenten en de opzichters in het reservaat.

 

Tweede fase
 

Digitale infrastructuur en gegevensanalyse – Er worden gegevens verzameld van iedereen die het park betreedt. Er worden vingerafdrukken genomen van het personeel, contractanten, leveranciers en de opzichters en spoorvolgers die in het reservaat werken; identiteitskaarten of paspoorten van bezoekers worden gescand; en van alle voertuigen die het reservaat binnenrijden wordt de kentekenplaat vastgelegd.

  • Via voorspellingsmodellen kan het analyseteam schatten wanneer een persoon of voertuig naar verwachting het reservaat zal verlaten.
  • De digitalisering van de fysieke beveiligingsprocessen heeft een betrouwbaardere procedure mogelijk gemaakt voor het komen en gaan van mensen in het reservaat, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de versterking betrouwbaarder en accurater is.  
  • Er wordt voortdurend aan gegevensanalyse gedaan voor betere besluitvorming, toekomstige investeringen en de installatie van nieuwe technologie.
     

Catherine Vanhove

Manager Marketing Core Business, Dimension Data Belgium NV/SA

Elisah Van Den Heuvel

PR Consultant, NewsEngine

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met