De RIVA Turbo X, dé nieuwe referentie voor High Performance Bluetooth luidsprekers op de BeNeLux markt

Van 0 tot 100dB voor 349 euro.

Audio Design Experts (ADX), makers van hoogwaardige audio-oplossingen voor vele toonaangevende audiomerken in de wereld, kondigt de lancering aan van de RIVA Turbo X Bluetooth® luidspreker op de Belgische markt. De RIVA Turbo X heeft een RMS-vermogen van 45 Watt en een ingebouwde batterij die tot 26 (!) uur speeltijd kan afleveren. Het toestel is verkrijgbaar aan de adviesprijs van 349 euro.

RIVA is het eigen audiomerk van ADX waarmee de Californische onderneming van muziekveteraan Ricky Farr een oplossing wil bieden aan muziekconsumenten die niet willen inboeten op luisterkwaliteit, ook niet als hun muziek gestreamd wordt. De RIVA Turbo X is de eerste in een reeks premium audiotoestellen die zijn weg naar de Belgische muziekliefhebber wil vinden. "Bij ADX begrijpen we hoe muziek ieders leven beïnvloedt en hoe mensen muziek consumeren in onze mobiele digitale wereld van vandaag", verklaart Rikki. "We willen de wereld redden van middelmatige audio en muziek gewoon laten klinken zoals de artiesten hem bedacht hebben."

ADX ontwikkelde de unieke Trillium™ technologie die de Turbo X opdrijft tot een echte sound machine. Deze technologie werd reeds in 2014 bekroond met een Innovations Design and Engineering Award tijdens CES, de jaarlijkse elektronicahoogmis die in Las Vegas plaatsvindt. De RIVA Turbo X is een draagbare premium Bluetooth® luidspreker die dankzij de Trillium™ technologie op meeslepende wijze muziek en geluid reproduceert in een dynamische surround sound kwaliteit. De Turbo X heeft een RMS-vermogen van 45 Watt en een ingebouwde batterij die tot 26 (!) uur speeltijd kan afleveren. Activatie van de TURBO EQ boost-modus laat de 7 ingebouwde speakers toe om een krachtig en vol geluid te reproduceren, tot 100 dB sterk.

Het toestel kan verder als speakerphone gebruikt worden waarbij de technologie hinderlijk omgevingsgeluid onderdrukt om de perfecte teleconferentie te organiseren. Opmerkelijk is ook de speciale uitgang om telefoons, tablets en andere kleine draagbare apparaten op te laden waarmee de RIVA Turbo X zich omvormt tot een mobiel stopcontact.

De RIVA Ground Control app maakt het mogelijk om de luisterervaring van de Turbo X te controleren van op een telefoon of tablet. Beschikbaar voor iOS of Android ™ en gratis te downloaden uit de App Store℠ of Google Play ™.

De wereldberoemde audio-expert, Thomas 'Rikki' Farr staat aan het hoofd van ADX en RIVA als voorzitter en Chief Creative Officer. Rikki werd in zijn carriere bekroond met meer dan 30 platina en gouden platen en heeft de audioproductie geleverd voor meer dan 4700 live-evenementen met legendarische artiesten zoals Pink Floyd, Led Zeppelin, Rod Stewart, Tom Petty, Miles Davis, Bob Marley, The Who, Jimi Hendrix, The Doors, Prince, Guns N Roses, Nine Inch Nails, Nirvana, Barbara Streisand, en vele anderen. Met meer dan 45 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van audiosystemen voor optredens waarvan miljoenen mensen hebben genoten, is Rikki in de hele wereld erkend voor het creëren van sound zoals de artiesten zelf willen klinken.

--

Over RIVA

RIVA werd geboren uit een eenvoudig maar krachtig plan: de wereld redden van middelmatige audio en muziek laten klinken zoals artiesten hem bedacht hebben. Een legendarische audio-goeroe doet dat samen met gepassioneerde ontwerpers, ingenieurs met de nodige patenten op zak en baanbrekende rock 'n' rollers. RIVA vormt de nieuwe norm die op uitdagende wijze het idee ontkracht dat mensen, die geen fortuin aan luidsprekers spenderen maar naar blikkerige muziek moeten luisteren. Het RIVA dream team werkt vanuit Fountain Valley, Californië aan de audiotoestellen van morgen. Surf voor meer informatie over RIVA naar www.rivaaudio.com.

OVER ADX:

ADX is opgericht door een team van gerenommeerde en gerespecteerde audio-ingenieurs en producers die zich tot doel stellen om de manier waarop mensen over high performance audio denken opnieuw te definiëren. Vandaag is echte high fidelity slechts beschikbaar voor een kleine groep van consumenten. Dankzij de innovatieve ontwerpen van ADX, zijn intellectuele eigendom, zijn gewaardeerde partners, en de vele jaren creatieve ervaring zijn we in staat om vooruitstrevende hard- en software voor audiosystemen te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor vele klanten. Om meer te weten over ADX bezoek www.adxaudio.com.  

Stephanie Verwimp

Consultant, NewsEngine

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met