De slimme toegangsoplossing van Nuki voor appartementsgebouwen

Aankondiging IFA 2017: Als vervolg op het succes van zijn smart door lock, presenteert Nuki tijdens IFA een sleutelvrij toegangssysteem voor appartementsgebouwen.

Oostenrijkse smart lock fabrikant Nuki introduceerde enkele maanden geleden al een slim deurslot met permanente internetconnectie en wordt nu voor het eerst standhouder op de populaire technologiebeurs IFA in Berlijn. De smart home expert zal tijdens IFA de Nuki Box voorstellen, een compact toestel dat intercoms of elektronische sloten transformeert in innovatieve smart locks waardoor je vanaf nu een appartementsgebouw kan binnengaan zonder sleutel. Ook zal Nuki tijdens IFA nieuwe integraties met andere smart home producten aankondigen. 

Hoewel de originele smart lock van Nuki exclusief ontworpen was voor ééngezinswoningen, ligt de focus van de Nuki Box op onderhoudsmanagers, eigenaars en bewoners van appartementsgebouwen en servicediensten zoals leverings- en verpleegdiensten. Dankzij Bluetooth en een permanente internetconnectie transformeert de Nuki Box het klassieke deurslot in een slim deurslot waardoor de toegangsdeur bij benadering automatisch opent. De Nuki Box wordt onopvallend achter de bestaande intercom geïnstalleerd waardoor de smart lock niet zichtbaar is van buitenaf.

De smart lock kan vanop afstand bediend worden met de Nuki applicaties (iOS, Android, Web) en toegangsrechten kunnen toegekend worden aan inwoners. “De Nuki Box doet niet alleen de waarde van het vastgoed stijgen, het biedt voornamelijk ook meer comfort aan inwoners van een appartementsgebouw. De Nuki Box kan ook toegang verlenen aan servicediensten wanneer de inwoner zelf niet thuis is”, legt Martin Pansy uit, CEO van Nuki Home Solutions.

De nieuwe toegangsoplossing is compatibel met Amazon Alexa, IFTTT, en andere smart home-oplossingen. Naast de verschillende applicaties voor inwoners, biedt Nuki ook speciale software aan voor de onderhoudsmanagers en servicediensten zodat deze doelgroepen ook kunnen genieten van de voordelen van smart acces.

Verdere integratie met smart home-spelers

Al vanaf het prille begin was Nuki ontworpen als een open systeem. Het Oostenrijkse bedrijf heeft ondertussen al verschillende integraties met andere smart home-toepassingen achter de rug. Extra integraties worden aangekondigd tijdens IFA in Berlijn.

Claudia Petré

PR Consultant, youEngine

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Contact