Dreams & Creations gebruikt React framework in nieuwe SportKompas app

Technologisch-creatief bureau zet starters in versnelling

Dreams & Creations, het Gents technologisch-creatief bureau van oprichter Bart Chanet, helpt startups uit de startblokken door het creëren van digitale producten. D&C is daarmee een specialist voor de ontwikkeling van zogenaamde MVP’s of ‘minimal viable products’ voor jonge ondernemingen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe SportKompas app,  een sportoriëntatie-tool voor jongeren, maakt D&C gebruik van de baanbrekende React technologie van Facebook. 

Dreams & Creations zorgt voor professionele digitale begeleiding zodat klanten succesvol kunnen starten en groeien. Voor de link tussen de webtechnologieën en hardware-toepassingen van klanten maakt D&C gebruik van het React framework, een eigen Javascript van Facebook om user interfaces te bouwen.

Bart Chanet, oprichter van D&C: “Dankzij het gebruik van React kunnen we snel een ingewikkelde interface voor klanten opzetten die gebaseerd is op losstaande en zelfwerkende componenten. Daarnaast blijft het mogelijk om de componenten aan te passen of uit te breiden zonder de volledige applicatie te herwerken, wat zorgt voor een aangename gedocumenteerde manier van werken.”

Implementatie bij SpartaNova

D&C gebruikte React in de nieuwe online tool van SportKompas, een sportoriëntatie-tool voor jongeren op scholen. SportKompas is onderdeel van expertisecentrum Spartanova, een spinoff van UGent en VUB. Projectleider Bruno D’Hulster: “Dankzij deze digitale tool gebeurt de registratie van de sporttesten van jongeren efficiënter en betrouwbaarder. Tot nu werden de data manueel opgeschreven. Dankzij  deze app kunnen de gegevens direct online worden ingegeven, wat voor een hogere datakwaliteit zorgt. De tool zit nu in testfase en wordt binnenkort in Belgische en Nederlandse scholen uitgerold. De Hogeschool Arnhem Nijmegen is er al concreet mee aan de slag. “

Dreams & Creations implementeerde React ook bij klanten zoals het mediaplatform Moovly, Niko (tabletapplicatie) en Artsound (artcore.online). Daarnaast creëerde Dreams & Creations ook notariële rekenmodules.

Open source framework van Facebook

Het React framework is publiek beschikbaar gesteld (open source) en wordt onderhouden door Facebook en tal van andere individuele ontwikkelaars en bedrijven. Onder meer Airbnb, Drupal, Canvas, Radio 1, Netflix, Dropbox en BBC maken gebruik van de React technologie.  

Over Dreams & Creations

Dreams & Creations (D&C) is een technologisch-creatief bureau uit Gent dat gespecialiseerd is in de bouw van digitale producten en prototypes voor starters. Ook reclamebureaus vinden in Dreams & Creations een partner voor de ontwikkeling van hun campagnes en websites. Door een specifieke werking en met eigen dedicated developers countert D&C de technologische valkuilen van startups en de  doorgroeiproblemen op het vlak van productontwikkeling.

Meer op www.dreamsandcreations.be

Meer informatie over de React technologie kan je hier terugvinden: www.react.gent

Dreams & Creations
Bart Chanet
CEO Dreams & Creations
M: +32 497 92 39 20
E: [email protected]

Contacteer ons
Claudia Petré Account Manager, youEngine
Claudia Petré Account Manager, youEngine
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen