Een koelkast kopen, geen eenvoudige opdracht

Schaub Lorenz, specialist in bruin- en witgoed, helpt je op weg

Een koelkast kopen is vandaag de dag geen eenvoudige opdracht. Want naast een handige en zuinige koelkast moet deze ook stijlvol zijn. Designers halen alles uit de kast om een knap ontwerp te combineren met praktische koelers. Schaub Lorenz geeft enkele tips om de perfecte koelkast te vinden.

Soorten & modellen

Alles begint met de keuze tussen een inbouw- of vrijstaande koelkast. Een ingebouwde koelkast gaat volledig op in het interieur van de keuken met een groot samenhangend geheel als gevolg. Een vrijstaande koelkast kan dan weer een ware eyectacher vormen, die de keuken die laatste finishing touch geeft. Geen eenvoudig begin dus,  maar eens deze beslissing genomen, kan het vergelijken van de details echt beginnen.  

De belangrijkste functie van een ijskast is en blijft voeding bewaren, de efficiëntie is dus een van de meest doorslaggevende factoren.  Hoe groot moet de koelkast zijn? Hoeveel lades zijn nodig om alles optimaal te bewaren? Maar ook het geluidsniveau is de moeite waard om te bekijken. Vooral bij het openen van de deur mag het geluid niet overheersen. 

Bovendien zijn er ook verschillende koelsystemen. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen statische of dynamische koeling. Ook de No Frost technologie is tegenwoordig zeer populair. Bij statische koeling ontstaan er verschillende temperatuurzones in de koelkast, dat maakt het mogelijk  diverse voedingsmiddelen te bewaren op aparte temperatuur. Vlees mag bijvoorbeeld koeler bewaard worden dan kaas. Een tweede manier van koelen is de dynamische koeling. Hier wordt de luchtvochtigheid en de temperatuur gelijkmatig verdeeld. Waar de consument zijn voeding precies legt, maakt dus niet uit. Als laatste bestaat er de No Frost technologie, waar ook enkele Schaub Lorenz koelkasten mee zijn uitgerust. Net als bij dynamische koeling wordt de kast op homogene wijze gekoeld. Het verschil is dat het vocht gereduceerd wordt, waardoor de koelkast nooit handmatig ontdooid dient te worden. Een handig extraatje!

Energie

Duurzame energie kent een steeds prominentere plek binnen onze samenleving. Koelkasten die energie vreten zijn dus voor goed voltooid verleden tijd. Koelkasten variëren in energieklasse van A++  tot C, waarbij A++ het zuinigste is. A++ zal in aankoop duurder uitkomen, maar de kosten die je nadien bespaart op energie zijn deze meerkost meer dan waard. De koelkasten van Schaub Lorenz beschikken allemaal over de energie efficiëntie A+ of A++.

Esthetiek

Onze keuze wordt ook sterk ondersteund door het design. Tegenwoordig brengen we ontzettend veel tijd door in onze keuken, deze moet dus stijlvol en gezellig ingericht worden. Daarom bieden de ijskasten van Schaub Lorenz ook ons kritisch oog genot. De look van de Schaub Lorenz koelkasten is uniek en retro minded. De koelkasten zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren die je keuken tot leven brengen. Als extraatje kan je op alle Schaub Lorenz koelkasten magneten aanbrengen. Met een trendy retro getinte koelkast en kattenbelletjes fleurt elke keuken meteen op. Koken wordt voortaan een plezier!

 

 

 

Over SchaubLorenz
De oorsprong van het merk gaat terug tot 1870, toen Carl Lorenz een klein winkeltje opende in Berlijn, waar hij elektronische verlichting verkocht. Na zijn dood werd de zaak overgenomen door Robert Held, die werd bijgestaan door Alfred Lorenz, de broer van wijlen Carl. Onder hun beleid groeide het bedrijf uit tot één van de grootste leveranciers in Duitsland van telegraaf- en signalisatiemateriaal. Na een fusie in 1893 breidde het bedrijf uit en specialiseerde zich in telefonie en de productie van typemachines. Voor WOI stelde het bedrijf zo’n 3 000 mensen te werk.

Na WOI nam het bedrijf af in grootte en ging het voornamelijk radio’s, materiaal voor omroepzenders en sets voor vliegtuigcommunicatie vervaardigen. Het was de grootste concurrent van Telefunken.

Na WOI moest het bedrijf zichzelf heruitvinden en in 1950 was er Schaub-Lorenz, dat toen stond voor radio- en televisiesets. In 1958 hield Lorenz AG op te bestaan als onafhankelijk bedrijf en werd het overgenomen voor ITT (American Corporation International Telephone and Telegraph).

Meer dan tien jaar geleden viste de Oostenrijkse agentuur HB Austria het merk terug op en gad het een nieuw leven. Naast een hele reeks televisiesets heeft Schaub-Lorezn ook een groot aanbod in witgoedproducten, waarvan de retro-koelkasten en de wijnkasten de absolute stokpaardjes zijn.

Sofie Loopmans

Schaub Lorenz

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met