Elias Degruyter van de universiteit van Gent is runner-up van de BBC and Telenet Public Speaking Awards

Pierre-Louis Hance van het College du Christ-Roi uit Ottignies-Louvain-la-Neuve is ‘Best Public Speaker 2015’

Tijdens de finale van de BBC en Telenet Public Speaking Awards sleepte Pierre-Louis Hance van het College du Christ-Roi uit Ottignies-Louvain-la-Neuve de overwinning in de wacht. Hij mag zich ‘Best Public Speaker 2015’ noemen. Op 15 mei mag hij onze Belgische driekleur vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen. Elias Degruyter van de universiteit van Gent werd runner-up.

Na een spannende finale werd Pierre-Louis Hance van het College du Christ-Roi uit Ottignies-Louvain-la-Neuve door de jury bekroond tot Best Public Speaker van België, Elias Degruyter van de universiteit van Gent werd runner-up. In de finale van deze Engelstalige welsprekendheidwedstrijd, die voor de achtste keer op rij in ons land georganiseerd werd, namen Elias en Pierre-Louis het op tegen acht andere finalisten die stuk voor stuk sterke speeches brachten.

Allereerst werden de improvisatie-skills van de finalisten getest: de kandidaten maakten een keuze uit drie onderwerpen, waarover ze na vijftien minuten voorbereiding een speech van drie minuten moesten brengen. In de namiddag brachten de finalisten hun speech van vijf minuten, die ze ook tijdens de voorgaande rondes brachten, gevolgd door een vragenronde van het vierkoppige question team. De geïmproviseerde speech en de voorbereide speech werden beide in rekening gebracht. De totaalscore bepaalde wie zich de winnaar van BBC en Telenet Public Speaking Awards 2015 mag noemen.

Pierre-Louis overtuigde de jury van zijn kunnen. De jury was onder de indruk van zijn betoog en vond zowel zijn geïmproviseerde als voorbereide speech erg fascinerend. Elias werd runner-up.   De beoordeling werd gebaseerd op presentatie, inhoud en argumentatie en de manier waarop de vragen beantwoord werden.

Een hele weg afgelegd

Een recordaantal van maar liefst 241 leerlingen uit 79 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreven zich in voor deze achtste editie. Verschillende voorrondes, een kwartfinale, een halve finale en een finale later is bekend wie ons land op 15 mei zal vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen om het op te nemen tegen winnaars uit de hele wereld met een speech rond het thema ‘Culture is not a Luxury, But a Necessity’. Pierre-Louis zal ook een geïmproviseerde speech geven over een thema dat hij ter plaatse zal uitkiezen. Indien hij de internationale finale bereikt  zal er een speech gegeven worden rond het thema ‘To be ignorant of the past is to remain a child’

Prominenten in jury en publiek

In de jury van dit jaar zetelen onder andere afgevaardigden van de Britse en Amerikaanse Ambassade, de Northern Ireland Executive Office Brussels en van BBC Worldwide. Daarnaast bevindt zich in de jury ook de Vlaamse acteur/coach Karel Deruwe, VRT – Jan Hautekiet alsook docenten van Linguapolis (Universiteit Antwerpen). Het question team bestaat uit alumni’s van de vorige edities. De presentatie ligt in handen van Marlène de Wouters.

Prijzen

De negen finalisten kregen allemaal een smartwatch uit handen van mr. Mark C. Storella,  Deputy Head of Mission van de Amerikaanse Ambassade die een deel van de prijsuitreiking op zich nam. De winnaar van de wedstrijd kreeg een iPad Air 1 uit handen van de Britse Ambassadeur HMA Alison Rose.  

 

###

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor beeldmateriaal: zie bijlage

Contactgegevens winnaar en runner-up: Pierre-Louis - 0471/01 91 21 en Elias -  0472/63 05 46.

 

 

Over Telenet
The Public Speaking competition is een initiatief van Telenet (www.bbcawards.be) dat de competitie 8 jaar geleden voor het eerst organiseerde. De doelstelling is de Engelse taal en cultuur te promoten.

Telenet is een toonaangevende provider van media- en telecommunicatiediensten. Telenet spitst zich toe op het leveren van kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan hoofdzakelijk residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam Telenet for Business levert het bovendien diensten aan bedrijven in België en Luxemburg. Telenet is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be

Over BBC Worldwide
BBC Worldwide Limited is de belangrijkste commerciële arm en een volledige dochter van de British Broadcasting Corporation (BBC). De doelstelling van het bedrijf is om de eigendommen van de BBC maximaal te benutten ten dienste van de Britse belastingbetaler. Het bedrijf investeert in programma’s voor het publieke domein van de BBC in ruil voor rechten. BBC Worldwide in België distribueert de publieke zenders BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, CBeebies, CBBC en BBC HD en twee commerciële zenders BBC World News en BBC Entertainment.

 

 

 

Contacteer ons
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine PR
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen