Fitness Center Schilde geselecteerd om deel te nemen aan internationaal pilootproject

Fitness Center Schilde is één van de vijf fitnesscentra (naast fitnesscentra in New York, Londen, Istanbul en Amsterdam) dat werd geselecteerd voor een deelname aan het pilootproject van het programma Fuse. Fuse is een nieuw fitnessconcept voor jong en oud waarbij sporters op 30 minuten tijd gemiddeld 300 calorieën verbruiken. De groepsles heeft alle ingrediënten om een nieuwe, wereldwijde hype te worden. En het begint in Schilde.

Fuse is een nieuw fitnessconcept in samenwerking met Life Fitness. Het is een fitnessles die wordt uitgevoerd aan één groot toestel met acht aparte trainingsruimtes. In een groep van maximum 10 personen trainen de deelnemers gedurende een half uur hun hele lichaam via verschillende oefeningen. Elke sporter traint telkens aan een andere oefening. Elke oefening duurt 30 seconden en dan roteren de deelnemers naar de volgende oefening. De trainer stuurt bij waar nodig. Zo werk je tijdens een training zowel aan je uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en snelheid. De oefeningen gaan van steppen, over rebounder throws (bal boven het hoofd op trampoline gooien), tot rope drums (in elk hand een uiteinde van het touw vasthouden en snel squatend een drumbeweging maken). Fuse is aantrekkelijk voor jong en oud, topsporter of recreatief sporter. Het niveau van de dertig minuten durende sessie wordt namelijk aangepast aan de sporter. Er kan heel veel variatie in de oefeningen worden gebracht, er zijn zeker 80 oefeningen mogelijk in verschillende intensiteiten. Tijdens een Fuse training verbruiken de deelnemers tussen 230 en 370 calorieën, afhankelijk van hoe intensief de deelnemer sport en afhankelijk van de les (Force, X Force, Burn, Fuse Ski).

“Heel veel mensen haken af met fitnessen omdat ze het niet leuk vinden of te weinig tijd hebben, maar een Fuse sessie duurt maar een half uurtje en je hebt een hele work-out gedaan”, aldus Frederic Libert, mede-eigenaar van het Fitness Center Schilde. “We krijgen hele positieve reacties van onze leden op de Fuse groepsles. Ze worden gemotiveerd door de variatie, het tempo, het feit dat de les kort en krachtig is en het groepsgebeuren. We hebben zelfs een deelnemer van 79!”

Fuse heeft een groot potentieel om uit te groeien tot een hype. Het is dan ook niet de bedoeling om het concept enkel binnen deze vijf fitnesscentra te houden. Het doel is om Fuse uit te rollen naar de rest van de wereld. Fuse heeft alle ingrediënten om een nieuwe, wereldwijde hype te worden. En het begint in Schilde.

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen