FOODSAVER HELPT U IN DE STRIJD TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Belgen worden steeds bewuster van het feit dat er wereldwijd een massa aan bruikbaar voedsel wordt weggegooid. In België wordt er jaarlijks per inwoner tussen 15 en 23 kilo aan bruikbaar voedsel weggegooid. Wereldwijd hebben we het over een derde van het geproduceerde voedsel dat verpild wordt. 

FoodSaverChallenge
Op Wereldvoedseldag, 16 oktober 2015, vraagt FoodSaver aandacht voor voedselverspilling met de #FoodSaverChallenge.
FoodSaver heeft, in samenwerking met Rekub, deze FoodSaver Challenge in het leven geroepen. Bloggers werd gevraagd creatief te koken met de ingrediënten waarvan Rekub merkte dat ze het vaakst in de vuilnisbak belanden.

Resultaat? Meer dan 30 foodblogs uit de BeNeLux lieten de afgelopen maanden op social media via #FoodSaverChallenge zien wat je, mits wat creativiteit, kan doen met voedsel dat anders verspild zou worden. Verrassende gerechten en tips voor recepten met restjes en hoe we op een beter manier voedsel kunnen bewaren, zijn het vruchtbare resultaat van deze actie.

FoodSaver tegen voedselverspilling
Een FoodSaver vacuümeermachine maakt het mogelijk om restjes of groot ingekochte voedingswaren een langere tijd, maar toch kwalitatief, te bewaren. Op deze manier kunnen er grote hoeveelheden vlees, vis en groenten worden ingekocht en worden verdeeld in kleinere porties, om vervolgens te vacuümeren en in de diepvries te bewaren. Ook voor gezinnen die in het weekend de maaltijden voor de komende week bereiden biedt de Foodsaver de ideale oplossing. Met de bijgeleverde zakken en bewaardozen kunnen verschillende producten met één druk op de knop gevacuümeerd worden.

Het vacuümeren van voedsel heeft verschillende voordelen. Zo wordt het voedsel vrij gehouden van bacterieën en de houdbaarheid en versheid worden met wel vijf keer verlengd. Bovendien is het een propere en, niet onbelangrijk, geurloze bewaarmethode. Vriesbrand wordt voorkomen, terwijl smaak, structuur en voedingswaarden voor langere tijd intact blijven.

Tijdsbesparend
Naast het langer en beter bewaren van voedsel zijn er verschillende toepassingen waarvoor je de FoodSaver kan inschakelen en bovendien zijn ze tijdsbesparend. De speciale BPA-vrije vershoudzakken zijn geschikt voor zowel koelkast als diepvries, maar ook voor de microgolfoven. Op die manier kunnen restanten en soepen die vacuüm verpakt werden op eenvoudige manier opgewarmd worden, zonder verlies van textuur of smaak.
Een andere toepassing, voor de hobbykoks onder ons, is het ‘sous vide’ koken, waarbij vis, vlees of groenten vacuüm worden verpakt, worden ondergedompeld in een bak met warm water om zo langzaam te garen. Het resultaat is een perfect gegaard gerecht met meer smaak, kleur, aroma, vocht en voedsingsstoffen.
Wat ook in vele huishoudens van pas zal komen is de ‘Quick Marinator’, waarbij vlees, groenten of vis in slechts enkele minuten vacuüm gemarineerd kunnen worden.

FoodSaver Urban Premium Plus
De FoodSaver is beschikbaar in zes verschillende modellen, waaronder ook de FoodSaver Urban Premium Plus. Dit praktische model beschikt naast de modus voor het vacuümeren ook over een nat/droog-modus, speciaal afgestemd op ofwel zeer natte voedingswaren, of voor net zeer droge ingrediënten, zoaks bijvoorbeeld kruiden. Het apparaat heeft bovendien een ingebouwde rol-inleg, een geïntegreerde snijfunctie en een uitneembare en waterbestendige lekbak die tijdens het sealen vloeistof opvangt.

De verschillende FoodSaver modellen variëren in prijs van 89 euro tot 239 euro. De kostprijs voor de Urban Premium Plus bedraagt 139 euro. Voor ieder apparaat bestaan er diverse functionele accessoires zoals vershoudzakken, folierollen, voorraadbussen, marinade boxen en flessenstops.

Laten we ons allemaal samen inzetten tegen voedselverspilling en communiceer mee via #FoodSaverChallenge en #nofoodwaste

Stephanie Verwimp

Consultant, NewsEngine

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met