Foodtruck Jean sur Mer lanceert eigen kibbelingbeslag

Kruidenspecialist Evlier en foodtruck Jean sur Mer slaan de handen in elkaar

Jean sur Mer, één van de pioniers in foodtruckland, serveert eerlijke, duurzame, seizoensgebonden visgerechten uit originele trucks. De klassieker op zijn menu is lekkere krokante kibbeling. En om die lekkere kibbeling ook thuis te kunnen bereiden, lanceert Jean Sur Mer in samenwerking met Evlier Specerijen zijn eigen kibbelingbeslag.

Kibbeling is al sinds de negentiende eeuw dé Nederlandse vissnack bij uitstek. En ook in ons land wint kibbeling aan populariteit. Het is een snack die bestaat uit stukjes witvis die in een beslag worden gewenteld en daarna gefrituurd.

Primeur op de Belgische markt: authentieke kibbeling maken met een vis die je zelf uitkiest

Zakjes kibbelingbeslag om thuis authentieke kibbeling te bereiden zijn een primeur voor de Belgische markt. Jan Kegels, de oprichter van Jean sur Mer: “We kregen vaak de vraag van klanten of we hen ongebakken kibbeling konden meegeven opdat ze het thuis op een moment naar keuze zouden kunnen frituren. Daarom kwamen we op het idee om een product te lanceren waarmee mensen thuis zelf lekkere, verse kibbeling kunnen maken. We analyseerden de markt en kwamen tot de vaststelling dat kibbelingbeslag om thuis kibbeling te maken nog niet bestaat in ons land. Het duurde een tijdje voor we het perfecte recept hadden gevonden, maar het resultaat is zeer geslaagd.”

Met Jean sur Mer kibbelingbeslag kan je nu eenvoudig thuis je eigen kibbeling bereiden met een witvis naar keuze. “Je kan al op veel plaatsen kibbeling vinden, maar thuis kibbeling maken met vis die je zelf uitkiest, dat ontbrak nog. Het beslag is eenvoudig te gebruiken. Je voegt per zakje 80 ml water toe, wentelt je stukken vis door het beslag, frituurt ze en krijgt een korstje met een authentieke kibbelingsmaak”, vertelt Jan Kegels.

Verpakking

De verpakking van het kibbelingbeslag heeft de huisstijlkleuren van Jean sur Mer. Het zakje lijkt al wat afgesleten, wat het een ambachtelijke uitstraling geeft. Het zakje heeft een inhoud van 80 gram, waarmee 400 tot 450 gram vis kan worden bereid. Thuis kibbeling maken wordt kinderspel. Het enige wat je moet toevoegen aan de mengeling is 80 ml water. Op 10 minuten tijd tover je een heerlijke lekkernij op tafel.

Duurzame vis

Jean sur Mer bereidt in zijn foodtruck enkel Noordzeevis zoals wijting, vlaswijting, steenbolk, schar, pladijs en rode poon. En die duurzame vis wil Jean sur Mer ook promoten via zijn kibbelingbeslag. Jan Kegels: “Heel veel noordzeevissen zijn onbekend en daarom onbemind. En dat is jammer. Wij pleiten voor duurzame noordzeevis, want er zijn zoveel vissoorten in onze zee die super lekker zijn.”

Visoverschotten vishandelaars

Kibbeling werd vroeger gemaakt van kabeljauwwangen. Maar tegenwoordig wordt kibbeling met allerlei witte vissoorten bereid zoals kabeljauw, wijting, pladijs en koolvis. Je kan voor kibbeling een haasje gebruiken, maar evengoed een buik- of staartstuk van grote vissen. Die laatste worden door vishandelaars vaak niet verkocht aan de consument, maar kunnen dus perfect als kibbelingvis over de toonbank gaan.

Samenwerking tussen gevestigde waarde en jong en trendy bedrijf

Jean sur Mer maakt al sinds 2010 deel uit van de foodtruckhype met zijn Original Seafood Trucks. Het verhaal startte met een oude authentieke caravan uit 1974 die in een leuk ouderwets strandcabinejasje werd gestoken. De retrocaravan kreeg er twee broertjes bij, twee ziekenwagens uit het leger uit de jaren ‘80. Die werden omgetoverd tot hyper-uitgeruste mobiele keukens. Jean sur Mer bereidt dan ook meer dan alleen kibbeling: fish taco, fish burgers, ceviche, mosselen en Thaise noedelsoep met gefrituurde garnaal zijn enkele gerechten op zijn menu.

Om het kibbelingbeslag te vermarkten ging Jean sur Mer in zee met Evlier, een kruidenspecialist uit Schoten met 70 jaar ervaring in het malen en mengen van kruiden en specerijen. Het recept komt van Jean sur Mer, dat door Evlier gemengd en afgevuld wordt in portieverpakkingen van 80g. “Een samenwerking met een jong en trendy bedrijf als Jean sur Mer is altijd fijn. De passie en het ondernemerschap druipt er bij hen af. We zien deze samenwerking dan ook niet als een alleenstaand project en hopen in de toekomst samen nog meer producten te ontwikkelen”, vertelt Christophe Van Schependom, mede-zaakvoerder van Evlier.

Verkooppunten

Jean sur Mer kibbelingbeslag zal te vinden zijn in kruidenierszaken, lokale supermarkten, vishandels, beenhouwers, speciaalzaken en in de betere hengelsportzaken. En ook vanuit zijn foodtruck en op zijn website www.jeansurmer.be/kibbeling zal Jean sur Mer zijn kibbelingbeslag aanbieden. De richtprijs voor een zakje kibbelingbeslag is €2,00.


Meer informatie en een filmpje over de bereiding van kibbeling met het Jean sur Mer kibbelingbeslag vind je op www.jeansurmer.be/kibbeling.

- EINDE -

 

Over Jean sur Mer
Bij JEAN sur Mer moet je echt niet zijn als je op zoek bent naar een doordeweekse cateraar. Immers, het enige grijze bij ons zijn de vers gepelde grijze garnalen. We geven gerust toe dat er bij ons, het team van Jean sur Mer, een gezond hoekje af is. Jean sur Mer heeft een topchef aan boord. De foodtruck tourt al sinds 2010 rond. We zijn dan ook een van de pioniers in het Belgische foodtruck-landschap. Meer informatie op www.jeansurmer.be.

Over Evlier

Evlier is al 70 jaar specialist in het malen en mengen van kruiden en specerijen. De voornaamste doelgroep zijn slagerijen, traiteurs en vleesverwerkende bedrijven. De consument kent ons voornamelijk van het typische busje Specerijenzout dat we sinds 1959 in slagerijen verkopen. Nog in ons gamma: specerijen, specerijenmixen, marinades, bindmiddelen, paneermelen en functionele hulpstoffen. Kwaliteit gaat voor alles en ons R&D team werkt met heel veel passie aan nieuwe projecten. We beleveren heel België, Noord-Frankrijk en Nederland via een net van 11 zelfstandige Evlier-depothouders.

Bereidingswijze kibbeling met Jean sur Mer kibbelingbeslag

PDF - 183 Kb

Jan Kegels

Jean sur Mer, Jean sur Mer

Christophe Van Schependom

Evlier, Evlier

Elisah Van Den Heuvel

PR Consultant, NewsEngine

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met