Gentse softwarebedrijf Awingu en Nextel tekenen partnership

Awingu en Nextel trekken samen naar de Telecom- en IT-markt voor KMO’s

Het Genste softwarebedrijf Awingu en Nextel tekenen een partnership en zullen samen de Telecom- en IT-markt voor KMO’s ontwikkelen met de introductie van Nextel Smart Connection. Het gaat om een compleet en kosten-efficiënt antwoord voor alle bedrijven die mobiele oplossingen zoeken, een vlotte transitie van softwaretoepassingen naar de cloud willen realiseren en BYOD (Bring Your Own Device) willen integreren. Binnen de Benelux is Nextel de eerste aanbieder van dergelijke oplossing. 

Nextel zal Awingu op de markt brengen voor KMO’s via Nextel Smart Connection. Dit is een geïntegreerde en flexibele cloud-oplossing waarmee een KMO, zonder zware investeringen, toegang krijgt tot een software-oplossing die normaal enkel voor grote bedrijven weggelegd is. Nextel is hiermee de eerste aanbieder van een dergelijke oplossing in de Benelux.

Joris van Rymenant, Chief Operating Officer van Nextel is erg enthousiast over de samenwerking met Awingu: “Nextel wil steeds een meerwaarde bieden aan zijn klanten. Zo krijgen mobiele gebruikers via de oplossing van Awingu op een makkelijke, snelle en veilige manier toegang tot hun bedrijfsapplicaties, met om het even welk toestel. Omdat we zowel operator als integrator zijn, opent dat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, die steeds meer flexibel willen werken. Daarbovenop bezorgen wij hen een unieke dienstverlening met een vaste contactpersoon voor hun klantenservice.”

Nextel zal de oplossing overigens niet enkel aanbieden aan KMO’s, maar ook aanbieden en integreren bij grote bedrijven en organisaties in de gezondheidszorg en andere openbare diensten.

 “Het partnership met Nextel is ook heel belangrijk voor Awingu,” vertelt Walter Van Uytven, Chief Executive Officer bij Awingu, “We bieden een compleet en kosten-efficiënt antwoord op de vraag van grote en kleine bedrijven naar mobiele oplossingen, een vlotte transitie van oude en recente softwaretoepassingen naar de cloud, en thema’s als BYOD (Bring Your Own Device). Met een sterke en betrouwbare partner als Nextel kunnen we onze oplossing nu verder commercialiseren.” De expertise van Nextel als System Integrator en aanbieder van cloud-diensten is ongetwijfeld een zeer sterke troef voor Awingu.

Doordat de oplossing geïnstalleerd kan worden binnen het serverpark van het bedrijf of in een private of publieke cloud-omgeving, wordt de investering beperkt tot het absolute minimum. Een geleidelijke investering om het systeem verder uit te rollen is dan ook perfect mogelijk.
De oplossing vergt een minimale bandbreedte en kan dus ook over mobiele datanetwerken gebruikt worden. Awingu is daarenboven veilig in gebruik, beschermt de bedrijfsgegevens en is indien nodig ook volledig auditeerbaar.

De integratie van de Awingu-oplossing brengt tal van voordelen met zich mee. Zo volstaat een gewone internetbrowser voor toegang, waardoor gebruikers aan de slag kunnen op verschillende toestellen, zoals bijvoorbeeld tablets, pc’s en notebooks. Nextel heeft sinds 1 januari 2015 zelf Awingu binnen de eigen infrastructuur in gebruik genomen als oplossing voor mobiel werken. Joris Van Rymenant: “We hebben vele mobiele medewerkers met een laptop van het bedrijf, en daarnaast hanteren we een BYOD politiek voor mobiele devices. Met Awingu kunnen we aan iedereen vlotte en veilige toegang te verlenen tot onze CRM en boekhoudtoepassingen. Geen rompslomp meer om VPN-connecties op te zetten. Een eenvoudige internet-acces met een HTML5-browser volstaat!”

Voordelen van de Awingu oplossing voor de klant :

  • Een HTML5-internetbrowser (zoals het bekende Internet Explorer, Chrome, Firefox of Safari) volstaat voor toegang, zodat gebruikers met een waaier aan toestellen (tablets, PC’s, Chromebooks, …) direct aan de slag kunnen binnen de vertrouwde werkomgeving. Configuratie van het toestel of opleiding voor de gebruiker is niet nodig.
  • Een eenvoudige installatie binnen het serverpark van het bedrijf, of in een private of publieke cloud-omgeving beperkt de investering tot een minimum, en een geleidelijke uitrol is perfect mogelijk. De oplossing vergt bovendien slechts een minimale bandbreedte en kan dus ook over mobiele datanetwerken gebruikt worden.
  • Awingu is veilig in gebruik, beschermt de bedrijfsgegevens en het gebruik is indien nodig, volledig auditeerbaar.

- EINDE -

Over Awingu
Awingu is een innovatief softwarebedrijf gespecialiseerd in het leveren van cloudcomputing oplossingen voor bedrijven en organisaties in binnen en buitenland. De organisatie werd opgericht in 2011, is gevestigd in Lochristi bij Gent en telt 20 medewerkers. De ‘clouddesktop’ oplossing van Awingu laat bedrijven en organisaties toe om hun medewerkers op het terrein op een veilige manier te verbinden met alle centrale bedrijfstoepassingen.  De ‘clouddesktop’ oplossing vereist geen enkele installatie op het mobiele apparaat,  de verbinding met het bedrijf is volledig versleuteld, en er worden geen gegevens lokaal opgeslagen. Ook voor de implementatie in het bedrijf zelf dient er vrij weinig te gebeuren om te genieten van de voordelen van deze clouddesktop oplossing.

Meer informatie op www.awingu.com.

Twitter: @AwinguNV

 

Over Nextel
Nextel richt zich naar KMO’s, grote ondernemingen, overheden, zorginstellingen en non-profict organisaties. Nextel integreert een ruim aanbod ICT- en beveiligingsoplossingen in combinatie met de Nextel Lifecycle diensten. Daarnaast biedt het bedrijf een unieke aanpak met een vaste contactpersoon voor klantenservice en een doorgedreven focus op kwaliteit. Nextel differentieert zich door zich toe te leggen op de meerwaarde van haar oplossingen en kende de afgelopen 16 jaar een sterke groei. Vandaag helpen 320 medewerkers 10 000 klanten vanuit de vestigingen in Wommelgem en Zaventem. Meer info vindt u terug via www.nextel.be

Stephanie Verwimp

PR-Consultant, NewsEngine PR

Walter Van Uytven

CEO Awingu, Awingu

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met