#Hallo Doro Liberto® 820 Mini

De kleine smartphone met het GROOT hart

Doro onthult zijn nieuwste smartphone op het Mobile World Congress 2015. De Doro Liberto® 820 Mini is het stijlvolle compacte broertje van de succesvolle Doro Liberto® 820, die gelanceerd werd in september 2014. 

De Mini-versie komt in een zakformaat en biedt de consument een volledige Doro smartphone-ervaring tegen een betaalbare prijs. Doro heeft dit innoverende product ontwikkeld om het steeds groter wordende segment van senioren meer keuze te kunnen bieden, alsook zijn aanbod van smartphones te kunnen uitbreiden. Deze smartphone richt zich op de gebruiker die zich comfortabel voelt met zijn huidige mobiele telefoon, maar toch ook sterk verlangt naar de voordelen van een smartphone. Ze voelen zich een beetje geïntimideerd door een smartphone en willen de overgang van een gewone mobiele telefoon naar een smartphone probleemloos laten verlopen.

De Doro Liberto® 820 Mini heeft een compatibel oplaadstation waarin de smartphone makkelijk geplaatst kan worden, wat erg makkelijk is voor de gebruiker en lastige kabels onnodig maakt. Het station doet meer dan het toestel eenvoudigweg opladen, het wordt automatisch in ‘dock mode’ gezet. Deze modus zet je smartphone om naar een klok, een alarm en een foto slideshow. Wanneer je in deze modus iemand opbelt of zelf een oproep krijgt, gebeurt dit ook automatisch via luidspreker. Het heeft dan ook een ‘niet-storen’ functie en kan muziek afspelen.

Om trouw te blijven aan het Doro-DNA, wordt het toestel geleverd met My Doro Manager® (klik hier voor meer informatie over de app) - de beheerders- en hulptool via de cloud. Dit biedt video’s, aanbevelingen van apps en rechtstreekse hulp/overname van de telefoon van eender waar in de wereld, door familieleden of vrienden die je zelf toewijst.

De interface is speciaal ontworpen om de ervaring eenvoudig en intuïtief te maken. Een coach die hulp biedt is ingebouwd bij alle kernapplicaties. Deze stap-voor-stap coach begeleidt de gebruiker en helpt hen iedere functie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker meer zelfvertrouwen heeft in het gebruik en  moedigt hen ook aan het toestel te ontdekken volgens hun eigen tempo.

Het startscherm is voorzien van de drie apps die het meest gebruikt worden door de doelgroep – telefoon, sms en camera. Het beschikt ook over drie snelkoppelingen - met afbeelding - van de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Vanaf die snelkoppeling kan het contact worden opgebeld, ge-smst of gemaild.

Het ergonomische design voorziet het toestel van een alarm-knop op de achterkant, fysieke toetsen aan het scherm, een directe camera-toets, grote pictogrammen en een geweldige geluidskwaliteit met HD-voice. Het toestel heeft een heldere en duidelijke display, wat betekent dat de telefoon minstens even leuk is om te gebruiken als dat die is om naar te kijken.

De Doro Liberto® 820 is volledig gecertificeerd door Google, wat wil zeggen dat de gebruikers kunnen genieten van meer dan twee miljoen applicaties via de Google Play Store. Daarnaast biedt Doro ook nog eens een selectie van aanbevolen apps aan via de Doro Selection. Het is de ideale smartphone voor mensen die willen genieten van de voordelen die slimme technologie biedt in temen van connectiviteit, entertainment en veiligheid.

“Het apparaat maakt snelle en zorgeloze communicatie mogelijk via digitale kanalen. Ook opent het een deur naar de wereld van sociale netwerken, mobiele applicaties en digitale media, zoals video en foto. De telefoon heeft een ingebouwde coach die volledige ondersteuning en begeleiding biedt bij iedere mijlpaal in de digitale ontdekkingsreis van de gebruiker”, aldus Jérôme Arnaud, CEO bij Doro.

De Doro Liberto® 820 Mini is vanaf nu verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: Grijs/zwart en zilver/wit en aan een richtprijs van 189 euro.  

Over Doro

Doro is een Zweeds bedrijf, opgericht in 1974. Het lanceerde zijn ‘easy-to-use’ mobiele telefoon in 2007 en is vandaag de dag de wereld marktleider in deze categorie. De producten en diensten van Doro worden in meer dan 30 landen verkocht en dit over vijf continenten. Deze houden in: mobiele telefoons en smartphones, applicaties en software, vaste lijn telefonie, telezorg en mobiele gezondheidsoplossingen. Doro maakt dat de stap om nieuwe technologie aan te schaffen kleiner wordt en het bedrijf heeft reeds verschillende internationale awards verworven als erkenning voor zijn product designs en innovaties. Doro’s aandelen bevinden zich op Nasdaq OMX Stockholm Exchange, Nordic List, Small Companies. In 2014 werd er een netto winst van SEK 1277 miljoen geteld (EUR 135 miljoen). Lees meer over Doro op www.doro.com

Contacteer ons
Steven Demeulemeester Eurodistribution
Steven Demeulemeester Eurodistribution
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen