Hannah Van Ongevalle klaar voor finale WORLD CLASS™ 2014

Wordt Hannah de beste bartender ter wereld?

Zellik, 25 juli 2014 - WORLD CLASS™, de grootste en meest prestigieuze cocktailwedstrijd binnen de bartending industry, gaat aanstaande maandag van start. Na een jaar van kwalificaties op regionaal en nationaal niveau, komen aanstaande maandag de vijftig beste bartenders van de wereld samen. Gedurende een hele week zullen de bartenders opdrachten uitvoeren die worden wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie experts. Hannah zal alles in de strijd gooien om de titel van beste bartender ter wereld in de wacht te slepen.  

World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands. Het is een van de meest gerenommeerde wedstrijden waarbij gezocht wordt naar de beste bartender ter wereld. Het afgelopen jaar namen bartenders van de meest gewaardeerde bars ter wereld deel aan regionale voorrondes om een begeerde plek in de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final te veroveren. Slechts 50 van de 5854 deelnemers mogen hun creaties presenteren aan een aantal van de meest gerespecteerde namen in de industrie.

De 26-jarige Hannah Van Ongevalle, die samen met haar vader Jan cocktailbar The Pharmacy in Knokke uitbaat, is een van die 50 bartenders die zich kon plaatsen voor de internationale finale. Zij vertrekt zondag naar Schotland en Engeland om de strijd aan te gaan met 50 van ’s werelds beste bartenders, in de hoop de titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014 mee terug naar België te kunnen nemen.

In de bar deel ik mijn passie met mensen, maar ook mijn kennis”, vertelt Hannah. “Ik probeer voor iedere gast de cocktail te vinden die bij hem past en iedereen te laten genieten van het moment. Als vrouwelijke bartender vind ik dat het tijd is om aan te tonen dat bartending geen mannenwereld is. Bartending heeft niets te maken met geslacht, afkomst of religie, het is een passie, een passie die ik wil delen met de wereld.

De Global Final

De DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final vindt dit jaar plaats van 28 juli tot en met 1 augustus in Schotland (28 en 29 juli) en Engeland (30 juli tot 1 augustus). De Global Final, gelanceerd in 2009, is een internationaal erkend platform voor mixologie waar de Diageo Reserve WORLD CLASS™ bartender of the Year 2014 bekroond wordt. WORLD CLASS™ bartenders werken professioneel en geraffineerd en hebben onberispelijke service waarbij ze de grenzen van de hedendaagse cocktailcultuur blijven verleggen, met zowel traditie als moderniteit als rode draad. De Global Final wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie experts en bijgewoond door toonaangevende redacteuren, gerenommeerde bareigenaren en andere juryleden uit dit vakgebied.

 

Diageo Reserve World CLass™ brengt nieuwe trends naar de beste bars

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS transformeert de cocktailindustrie tot fine-drinking experience over de hele wereld en in huis. Dit programma ontdekt de volgende generatie van bartending talenten en brengt de nieuwste mixologietrends naar de beste bars, wereldwijd. De basis is een wereldwijd trainingsprogramma en internationaal erkend platform dat het ambacht van de barman verheft en bouwt aan carrières binnen de industrie. Het programma wordt jaarlijks afgesloten met een luxeweek waarin de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Bartender of the Year wordt gekozen. Het concept werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels meer dan 15.000 barmannen geïnspireerd en opgeleid in het ambacht van mixologie, waarbij de beste spirits uit de DIAGEO RESERVE collectie gebruikt worden.

 

Dit jaar kunnen voor het eerst ook consumenten genieten van de WORLD CLASS™ Global Finale week. Verdeeld over vijf verdiepingen van een statig herenhuis aan het Fitzroy plein staat het WORLD CLASS™ huis. Hier kunnen spirit liefhebbers genieten van cocktail masterclasses, unieke cocktails en tastings in pop-up bars, gerund door wereldberoemde bartenders. Zo worden dit jaar ook de consumenten betrokken in de wereld van fine drinking.

 

Volg WORLD CLASS™ op Facebook: https://www.facebook.com/WorldClassBelgium


Over DIAGEO

DIAGEO is ’s werelds grootste premium drankenbedrijf met een uitstekende merkencollectie in gedistilleerde dranken, wijnen en bier. Deze merken omvatten o.a. Johnnie Walker, Smirnoff, Captain Morgan, JεB, en Bushmills whisky's, Ciroc en Ketel One vodka's, Baileys, Tanqueray en Guinness.

 

De producten van DIAGEO worden in meer dan 180 landen over heel de wereld verkocht. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange (DEO) en de London Stock Exchange (DGE). Voor meer informatie over DIAGEO, de mensen en haar merken zie www.diageo.com. Voor DIAGEO’s wereldwijde website ter bevordering van verantwoorden drinken zie www.DRINKiQ.com.

Celebrating life, every day, everywhere

Elisah Van Den Heuvel

PR Consultant, NewsEngine PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Contact