Huidvriendelijke verzorgingsproducten van DERMA in de rekken bij Di

Derma, het Deens merk van huidvriendelijke verzorgingsproducten, is vanaf vandaag te vinden in de rekken van winkelketen Di Beauty & Care. Derma ontwikkelt verzorgingsproducten met enkel zuivere, natuurlijke en biologische ingrediënten zonder kleurstoffen, parabenen en parfum. Ze zijn dus uitermate geschikt voor vrouwen met een gevoelige of allergene huid.

Deense cosmetica zonder parabenen, kleurstof of parfum
Derma bevat enkel zuivere, natuurlijke en biologische ingrediënten. Het gamma werd gecertificeerd door drie afzonderlijke verenigingen met het Asthma-Allergy Denmark certificaat, het Ecocert certificaat en het Nordic Ecolabel. Alle ingrediënten werden goedgekeurd door toxicologen gespecialiseerd in allergieën. De producten van Derma bevatten geen schadelijke bestanddelen: dus geen parabenen, kleurstoffen, bewaarmiddelen, parfums, geen methylisothiazolinone (MI) of andere stoffen die schade aan de huid zouden kunnen toebrengen. Alle gebruikte ingrediënten hebben een functie.

De “Derma” cosmeticalijn omvat drie gamma’s: babyproducten, vrouwenproducten en zonneproducten. Vanaf vandaag ligt Derma Eco Woman in de rekken bij de Beauty & Care winkels Di. Je vindt er de volgende vrouwenverzorgingsproducten van Derma: 

  • 24U Gezichtscrème normale en gemengde huid
  • 24U Gezichtscrème droge huid
  • Reinigingsgel
  • Huid Tonicum
  • Micellaire Reinigingslotion
  • Handcrème

Aantal allergische reacties stijgt

Het aantal mensen wiens huis allergisch reageert op verzorgingsproducten is de voorbije jaren enorm gestegen. Een op drie Belgen lijdt aan huidallergieën en een op vier Belgen zal ooit een allergie ontwikkelen. Een contactallergie is een vorm van eczeem en een allergische reactie die veroorzaakt kan worden door chemische stoffen. Een contactallergie kan plots opduiken en blijft levenslang bestaan. Het is evenwel niet erfelijk.

De meest voorkomende allergenen die contactallergieën kunnen veroorzaken zijn metalen (in het bijzonder nikkel), bewaarmiddelen, parfums, kleurstoffen en veel andere stoffen die vaak gebruikt worden in consumptieproducten zoals cosmetica- en huidverzorgingsproducten.

Ook het aantal allergieën ten gevolge van het gebruik van synthetische bewaarmiddelen in cosmetica neemt namelijk significant toe. Derma pleit daarom tegen het gebruik van synthetische bewaarmiddelen en voor het gebruik alternatieve, natuurlijke bewaarmiddelen waardoor de kans op (contact)allergieën behoorlijk wordt gereduceerd. Marie-Bérengère Evrard, Commercial Director bij Derma vertelt: “De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, ze laat ons ademen en zweten. Maar we nemen ook stoffen op doordat onze huid in contact komt met chemische bestanddelen uit kleren, crèmes of parfums. Hoe meer je met deze bestanddelen in aanraking komt, hoe meer kans je hebt om een allergie te ontwikkelen. Wanneer je kiest om je huid te voeden met producten die volledig vrij zijn van parfum, kleurstoffen en bewaarmiddelen beperk je het risico op contactallergie en andere ongewenste neveneffecten.”

 

Derma, een waarborg met certificaten

Alle producten uit het Derma gamma dragen het “Nordic Ecolabel” en het label van de Deense “Asthma-Allergy” vereniging. Producten die het “Nordic Ecolabel” dragen hebben een  minimale impact van zowel product als verpakking op mens en milieu. Het Asthma-Allergy certificaat staat garant als waarborg tegen allergieën en irritaties. Bovendien garandeert dit certificaat dat er enkel werkzame ingrediënten in het finale product zitten. Alle producten uit de gamma’s Derma Eco Woman en Derma Eco Baby zijn daarenboven biologisch gecertificeerd door “Ecocert”. Het Ecocert certificaat garandeert de biologische oorsprong van de producten. Om dit certificaat te bekomen, dienen de grondstoffen voor 95 procent van natuurlijke oorsprong en 100 procent traceerbaar te zijn. Verder mogen deze producten ook geen parabenen, kleurstoffen of alcohol bevatten.

De drie erkende certificaten werden uitgereikt door onafhankelijke instanties die instaan voor de kwaliteitsgarantie naar de consument toe.

Derma kan als enige cosmeticalijn wereldwijd de combinatie van deze 3 certificaten voorleggen, een unieke drievoudige garantie voor de gebruiker. De missie van Derma bestaat er in om altijd een stap voor te zijn in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe, aangename, betrouwbare en allergievriendelijke producten - tegen zeer betaalbare prijzen. “Consumenten gaan meer en meer op zoek naar zachtere producten die geen allergieën veroorzaken. En zo zijn er al heel wat producten op de markt, vooral verkrijgbaar in de apotheek. Derma biedt hiervoor een betaalbaar alternatief dat wordt verspreid via supermarkten en Beauty & Care winkels als Di”,  vertelt Marie-Bérengère  Evrard.      

 

NIET VOOR PUBLICATIE:

Over DermaPharm
DermaPharm ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar milieuvriendelijke verzorgingsproducten. In 2006 lanceerde DermaPharm het eigen merk Derma. Derma is het eerste huidverzorgingsgamma met drie erkende ISO-certificaten: “Ecocert” dat de biologische oorsprong van de producten grondstoffen garandeert, “Nordic Ecolabel” voor de minimale impact van het product op het mens en milieu en het Deense “Asthma-Allergy” certificaat als waarborg tegen astma, allergieën en irritaties. DermaPharm heeft vandaag 58 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten bevinden zich ten noorden van Randers in Jutland. Meer info over DermaPharm A/S op: www.dermapharm.dk.

 

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz GmbH is een familiebedrijf dat ongeveer 900 werknemers in dienst heeft.  Met de merken Froggy, Frosch (Duitsland) en Rainett (Frankrijk is het bedrijf de absolute Europese marktleider in ecologische reinigings- en onderhoudsproducten. Duurzaam ondernemen staat bovenaan op de agenda.

Froggy biedt een gamma van milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare alternatieven voor huishoudelijke reiniging zonder aan efficiëntie in te boeten. Niets wordt aan het toeval overgelaten en getuigt van een 360° ecologische aanpak. Aan de basis gebruikt Froggy enkel hernieuwbare grondstoffen (meestal van plantaardige oorsprong). Daarnaast is het ook het ganse productiesysteem aan het concept van duurzaam ondernemerschap aangepast. Het volledige productieproces is niet alleen ISO 14001 gecertificeerd maar ook onderworpen aan de strenge Europese EMAS certificatie. De eindproducten zelf zijn volledig biologisch afbreekbaar in 28 dagen (volgens de OECD testmethode). De verpakkingen zijn volledig recycleerbaar, bovendien wordt het verpakkingmateriaal tot een minimum herleid en groeit het gebruik van gerecycleerde materialen in de verpakking gestaag (karton, quasi 100%; flessen tot 65%). De producten van Froggy hebben het Eco-label op hun verpakking. Dit label is dé Europese garantie voor efficiënte en milieuvriendelijke producten. Meer info op: http://be.wmprof.com/nl/home.

Asthma & Allergy Association
Asthma-Allergy Denmark is een Deens allergielabel. Het is in 1988 in het leven geroepen door de Astma-Allergi Forbundet, de Deense vereniging voor astma- en allergiepatiënten. De vereniging werkt samen met toxicologen die gespecialiseerd zijn in allergenen en kent het label toe aan cosmetische producten zonder allergenen. Producten die het label Asthma-Allergy Denmark dragen, bieden dus een minimaal risico op contactdermatitis en andere allergische reacties. De producten zijn toxicologisch onderzocht en zijn vrij van parfums, kleurstoffen en niet-functionele ingrediënten. Het allergielabel is bedoeld om de levenskwaliteit van mensen met astma, allergieën en eczeem te verbeteren. De Astma-Allergi Forbundet heeft al meer dan 700 producten van zijn label voorzien. Meer informatie is te vinden op www.asthma-allergy.dk.

Contacteer ons
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine PR
Marie-Bérengère Evrard Commercial Director , Werner & Mertz
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine PR
Marie-Bérengère Evrard Commercial Director , Werner & Mertz
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen