Kans op rijm- en ijsplekken bij de nieuwe koelkasten van Schaub Lorenz, nu met ingebouwd vriesvak

Schaub Lorenz, het Duitse merk dat gespecialiseerd is in bruin- en witgoed, stelt nu zijn retro koelkasten voor die beschikken over een koel- en vriesvak. Deze zijn verkrijgbaar in twee groottes en in acht hippe kleuren.

Ongeveer tien jaar geleden werd Schaub Lorenz nieuw leven ingeblazen en ondertussen heeft het ook een groot aanbod in witgoedproducten. Het merk presenteert nu zijn retro vries- en koelcombinaties, die verkrijgbaar zijn in acht flitsende kleuren: Cream, Mint Green, Lemon Green, Baby Blue, Fire Red, Orange, Bordeaux Matt en Black Matt.

De consument heeft niet enkel keuze tussen acht verschillende kleuren, maar de combinatie koel- en vrieskasten zijn ook in twee verschillende maten op de markt. Schaub Lorenz beschikt over een toestel van 300 liter, waarvan 209 liter koelvak en 91 liter vriesvak, en een toestel van 208 liter, waarvan 168 liter koelvak en 40 liter vriesvak. Beide apparaten beschikken over een automatisch ontdooisysteem en vallen onder de A++ energie-efficiëntie.

Deze hippe koel- en vriescombinaties vormen de perfecte eye-catcher in elke keuken. De metalen handvaten afgewerkt in chroom vervolledigen het plaatje. Ook de deur is volledig afgewerkt in metaal, waardoor het mogelijk is ze te behangen met magneten, dit in tegenstelling tot vele andere retro koelkasten.

De retro kast met een volume van 300 liter is 60 cm breed en 190 cm hoog. Deze is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren aan een richtprijs van 899 euro. De iets kleinere koel- en vriescombinatie van 208 liter is 55 cm breed en 150 cm hoog, deze is eveneens verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, maar dit aan een richtprijs van 699 euro. De toestellen van Schaub Lorenz zijn terug te vinden in verschillende electrozaken, gespecialiseerd in wit- en bruingoed.  

-EINDE-

Over SchaubLorenz
De oorsprong van het merk gaat terug tot 1870, toen Carl Lorenz een klein winkeltje opende in Berlijn, waar hij elektronische verlichting verkocht. Na zijn dood werd de zaak overgenomen door Robert Held, die werd bijgestaan door Alfred Lorenz, de broer van wijlen Carl. Onder hun beleid groeide het bedrijf uit tot één van de grootste leveranciers in Duitsland van telegraaf- en signalisatiemateriaal. Na een fusie in 1893 breidde het bedrijf uit en specialiseerde zich in telefonie en de productie van typemachines. Voor WOI stelde het bedrijf zo’n 3 000 mensen te werk.

Na WOI nam het bedrijf af in grootte en ging het voornamelijk radio’s, materiaal voor omroepzenders en sets voor vliegtuigcommunicatie vervaardigen. Het was de grootste concurrent van Telefunken.

Na WOI moest het bedrijf zichzelf heruitvinden en in 1950 was er Schaub-Lorenz, dat toen stond voor radio- en televisiesets. In 1958 hield Lorenz AG op te bestaan als onafhankelijk bedrijf en werd het overgenomen voor ITT (American Corporation International Telephone and Telegraph).

Meer dan tien jaar geleden viste de Oostenrijkse agentuur HB Austria het merk terug op en gad het een nieuw leven. Naast een hele reeks televisiesets heeft Schaub-Lorezn ook een groot aanbod in witgoedproducten, waarvan de retro-koelkasten en de wijnkasten de absolute stokpaardjes zijn. 

Contacteer ons
Sofie Loopmans Assistant Marketing Manager
Sofie Loopmans Assistant Marketing Manager
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen