Puy du Fou wint nieuwe internationale prijs in de VS

De Amerikaanse jury van de prestigieuze ‘Applause Award’ verkoos Puy du Fou uit 700 attractieparken wereldwijd

Les Epesses - Puy du Fou ontvangt in de Verenigde Staten, voor de tweede keer, ’s werelds  hoogste onderscheiding voor parken en shows. Na de ‘Thea Classic Award’ voor beste park in 2012 in Los Angeles neemt Puy du Fou de Applause Award mee naar huis vanuit Orlando (Florida, USA). De prijs werd uitgereikt op de openingsceremonie van de IAAPA Attractions Expo die met 5.000 genodigden ’s werelds grootste beurs voor attractieparken is.

Deze nieuwe, grote, internationale prijs beloont de  originaliteit van  Puy du Fou, dat op enkele jaren tijd uitgroeide tot de referentie in de wereld van de themaparken en spektakels.

De prestigieuze internationale ‘Applause Award’ wordt één keer om de twee jaar uitgereikt bij de opening van de IAAPA Attractions Expo. Dat is een beurs die wordt georganiseerd door het International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), de internationale vereniging van amusements- en attractieparken die wereldwijd 4.500 leden telt.

Na een lang selectieproces en een bezoek van een internationale jury, bestaande uit professionals uit de spektakel- en vrijetijdssector, wist Puy du Fou opnieuw te overtuigen met zijn knowhow, de kwaliteit van zijn spektakels en innovatie die al zijn originele creaties voedt.

Puy du Fou werd gekozen voor zijn totaalpakket maar ook voor het professionalisme van zijn team. Puy du Fou veroverde de harten van de jury op overtuigende wijze :  "Het is meer dan een simpel themapark. Het straalt de know-how en de Franse kundigheid uit op internationale schaal.”

Het is de eerste keer na 20 jaar dat een Europees park deze Amerikaanse prijs in de wacht sleept. Daarmee bewijst Puy du Fou dat het een aparte plaats inneemt in de wereld van de spektakels en de parken. De creatie staat centraal in de strategie van Puy du Fou. Door de combinatie van authenticiteit en diepgang bezorgen de spektakels van het Franse park miljoenen bezoekers kippenvel.

Een totaal atypisch themapark

Puy du Fou is een vrijetijdspark met historische thematiek dat zich bevindt in de Vendée (Frankrijk). Het park presenteert een veelheid aan spektakels in het hart van een eeuwenoud bos : vurige gevechten van vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels in de Dans van de Spookvogels, spektakels met maskers, capes en degens en de musketiers van Richelieu,… Dieren zijn er overal in Puy du Fou en brengen jong en oud in vervoering. 

Puy du Fou beleefde in 2014 een historisch seizoen met een nieuw bezoekersrecord van 1,9 miljoen bezoekers en bevestigt zo, voor het tweede jaar op rij, zijn status van tweede grootste park van Frankrijk.

In 2014 investeerde Puy du Fou meer dan 23 miljoen euro in de creatie van nieuwe spektakels in het Grand Parc en de Cinéscénie. Dankzij deze gedurfde investeringsstrategie slaagt Puy du Fou erin bezoekers aan zich te binden met een herbezoekpercentage van 65% en trekt het nieuwe bezoekers aan die steeds van verder komen om de “Puy du Fou” -ervaring te beleven.

Puy du Fou ligt op een uur rijden van de stranden aan de Atlantische Oceaan. Het park staat intussen bekend als een verplichte passage van gezinnen die hun vakantie aan zee gaan doorbrengen. Puy du Fou groeide uit tot een bestemming met overnachting (en soms meerdere) in de eigen hotels of de hotels in de omgeving.

Voor een film met de nieuwigheden in Puy du Fou : https://www.youtube.com/watch?v=wYT_6MVcCGE&index=2&list=TL4a08TH7qyFQ

 

-EINDE-

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd in maart 2012 verkozen tot beste park ter wereld in Los Angeles en benoemd tot favoriete park door de Fransen in juni 2013 – voor de derde keer op rij - middels een opiniepeiling van IFOP. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met 1 912 000 bezoekers in  2014. Puy du Fou is een groep die bestaat uit een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3400 vrijwilligers en bewaart de SAS die het Grand Parc beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 25 restaurants en 4 themahotels). De twee structuren dragen bij tot de financiering van de Junior Académie met 24 scholen, die jaarlijks meer dan 550 jonge personen vormt in de kunst en kunde van de spektakels. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies met betrekking tot de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou aan parkbeheerders over de hele wereld. Sinds zijn oprichting, heeft Puy du Fou jaarlijks zo’n 10% groei (Grand Parc en Cinéscénie).

 

www.puydufou.com

brochure-puy-du-fou_2014_5-langues.pdf

PDF - 3.0 Mb

Elisah Van Den Heuvel

PR Consultant, NewsEngine PR

Kim Heylen

PR Consultant, NewsEngine PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met