LeasePlan op weg naar Gambia voor het goede doel

Zaventem – Op zaterdag 4oktober jl. werd het startschot gegeven voor de Antwerpen-Banjul Challenge, de low budget Dakarraid die richting Gambia gaat. LeasePlan is in deze rally vertegenwoordigd met het team ‘Art of Rescue’ in hun Land Rover Discovery. Daarnaast rijden er nog een 15-tal teams mee. De Challenge leidt de deelnemers dwars door de Sahara via Dakar naar Gambia. Na het avontuur worden de deelnemende wagens ter plekke geveild. De opbrengst gaat vervolgens integraal naar het goede doel, in dit geval naar een bouwproject voor hulpbehoevende kinderen in Madina Talokoto, Gambia.

Afgelopen zaterdag is het Art of Rescue team, gesponsord door LeasePlan, begonnen aan zijn raid richting Gambia. Het startschot werd gegeven in Antwerpen en de deelnemers moeten op twintig dagen tot in Gambia rijden. Geen sinecure, aangezien de deelnemers op eigen krachten de Sahara moeten doorkruisen.

De avontuurlijke tocht van 7 000 km stelt de deelnemers op de proef. De eerste vier dagen zullen ze via Frankrijk en Spanje doorrijden richting Marokko. De daaropvolgende dagen staan er heel wat moeilijke zandpistes op het programma. Op dag dertien start de doortocht van de Sahara om op dag twintig via Banjul de aankomst in Bijilo te vieren.

Bij aankomst zullen LeasePlan en het Art of Rescue team hun Land Rover Discovery in Gambia veilen. De opbrengst schenken LeasePlan en Art of Rescue aan een lokaal goed doel dat ze zelf mochten kiezen. Vlakbij het dorp Madina Talokoto wordt een tehuis gebouwd dat zal instaan voor de opvang en verzorging van gehandicapte kinderen en weeskinderen. Ongeveer 60 kinderen en 24 ouderen met een handicap zullen hier hun eigen plekje kunnen vinden. Bovendien zullen de kinderen van onderwijs in de nabijgelegen buurt kunnen genieten en de ouderen kunnen tewerkgesteld worden in het atelier dat nabij het tehuis gebouwd wordt. Meer informatie over het goede doel is te vinden op de website www.talokoto.nl.

LeasePlan moedigt maatschappelijk verantwoord ondernemen sterk aan. Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan Belgium, staat dan ook volledig achter dit project: “Bij LeasePlan zetten we graag onze schouders onder initiatieven die niet louter een directe economische waarde hebben. Via dit goede doel helpen we kansloze kinderen aan een thuis waar ze kunnen opgroeien tot zelfredzame volwassenen met zelfvertrouwen.“

 

Over LeasePlan

LeasePlan is een wereldwijd fleet- en voertuigbeheerbedrijf van Nederlandse oorsprong. Ons volledige service-aanbod bestaat uit financieel en operationeel fleetbeheer waarmee wij de behoeften van een heel gevarieerd klantenbestand kunnen vervullen. Het bedrijf werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste fleet- en voertuigleasingbedrijf ter wereld, met een personeelsbestand van 6.200 medewerkers waarvan op dit ogenblik meer dan 85% buiten Nederland werkt. Onze wereldwijde concessies beheren zo'n 1,3 miljoen voertuigen van verschillende merken en leveren fleet- en voertuigbeheerdiensten in 32 landen. Wij hebben een bewezen staat van dienst in het versterken van onze aanwezigheid in gevestigde fleetmarkten, maar ook in het verkennen van nieuwe markten en in het uitbreiden van onze business tot toonaangevende posities op de markt. Wij kunnen voortbouwen op onze wereldwijde aanwezigheid en ons internationale netwerk door innovatieve producten aan te bieden, producten die hun geld waard zijn en een service van topkwaliteit om de behoeften van onze nationale en multinationale klanten in te vullen. Wij willen dit alles doen door onze expertise te gebruiken om het runnen van een vloot voor onze klanten eenvoudiger te maken. Deze filosofie is terug te vinden in onze universele belofte aan al onze klanten: ‘It’s easier to leaseplan’.

 

 

 

 

Gerry Van Aken

LeasePlan

Valérie Fornoville

NewsEngine PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met