Lidl investeert 37 miljoen euro in uitbreiding DC in Wevelgem

Merelbeke, 21 april 2016 –  Lidl Groep gaat haar distributiecentrum in Wevelgem met meer dan 16.000 vierkante meter uitbreiden. Hiervoor werd een terrein van 25.000 vierkante meter aan de huidige bedrijfssite toegevoegd. De uitbreiding bestaat uit een volledig nieuwe gekoelde ruimte. De totale investering in de nieuwe infrastructuur bedraagt 37 miljoen euro en is cruciaal in de groeistrategie van de versdiscounter in de regio’s Oost- en West-Vlaanderen plus Henegouwen. Er komen 30 extra arbeidsplaatsen. Het vernieuwde DC moet in 2017 volledig operationeel zijn.

Het DC in Wevelgem is een strategisch belangrijke vestiging en één van de vier logistieke draaischijven van Lidl Groep in België. Van hieruit bevoorraadt Lidl vandaag 85 filialen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen waar de supermarktketen net zoals elders is uitgegroeid tot een grote versdiscounter die met een dagelijks, breed aanbod van verse Belgische producten tegemoet komt aan de vraag van prijsbewuste gezinnen die belang hechten aan gezonde voeding.

“Lidl claimt met succes deze marktpositie en maakt er geen geheim van dat het de ambitie heeft om de komende vijf jaar in België nog eens 50 nieuwe winkels te openen in België en daarmee 2000 bijkomende arbeidsplaatsen te creëren”, vertelt Evelyne Raymakers, woordvoerster bij Lidl. “Hiervoor moet het logistieke apparaat meegroeien. In Wevelgem botsen we vandaag op onze limieten wat betreft de capaciteit voor verse producten waardoor er ook onvoldoende basis is voor de verdere vernieuwing en de uitbreiding van het winkelnetwerk in de regio.” Onlangs nog legde Lidl Groep de eerste steen van haar nieuwe DC in Marche-en-Famenne en breidde het zijn logistiek centrum in Genk uit.

Lidl Groep investeert 37 miljoen euro in zijn DC in Wevelgem. De opslagcapaciteit zal hiermee bijna worden verdubbeld naar 23.000 paletten met meer ruimte voor dagelijks verse voeding zoals groenten, fruit en vlees. Nieuw in het distributiecentrum worden de diepvriesafdeling, een grote wasstraat voor diepvriesboxen en een volledig uitgerust recyclagepark. Alles samen neemt de oppervlakte met maar liefst 25.000 vierkante meter toe wat de totale oppervlakte van de bedrijfssite in Wevelgem op 89.579 vierkante meter zal brengen waarvan 45.274 vierkante meter bebouwd.

Lidl denkt daarbij ook aan het milieu en zal onder andere alle klassieke (TL-)verlichting vervangen door de meer energiezuinige en milieuvriendelijke LED-variant. Die gaat tot tien keer langer mee en levert een energiebesparing van 34% per jaar. Het vernieuwd distributiecentrum moet in 2017 volledig operationeel zijn en zal 30 nieuwe arbeidsplaatsen met zich meebrengen. Bovendien zal de bestaande koelinstallatie vervangen worden. De nieuwe koelinstallatie zal werken op natuurlijke koudemiddelen.

“De uitbreidingsplannen illustreren niet alleen de groeiambities van Lidl, maar ook de lokale verankering van de versdiscounter in België dankzij de inzet op verse Belgische producten en de creatie van tewerkstelling”, besluit Raymakers.

Evelyne Raymakers

Woordvoerster Lidl , Lidl

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met