Nazaré Storms, Belgische paardenchirurge, wint topprijs van British Equine Veterinary Association

Nazaré Storms, Belgische paardenchirurge, wint topprijs van British Equine Veterinary Association

De British Equine Veterinary Association (BEVA) heeft aangekondigd dat de Belgische Nazaré Storms, een paardenchirurge en PhD-kandidaat aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik, de prestigieuze Peter Rossdale Equine Veterinary Education (EVE) Literary Award 2022 gewonnen heeft.

BEVA, een toonaangevende, wereldwijde organisatie die opkomt voor de hoogste normen aangaande de gezondheid en het welzijn van paarden, hield haar prijsuitreiking tijdens het recente BEVA-congres 2022 in Liverpool, Engeland. Het is de eerste keer dat BEVA deze speciale prijs voor uitmuntende klinische publicaties toekent ter ere van Dr. Rossdale, in 1986 één van de oprichters van BEVA en gedurende 20 jaar hoofdredacteur van het tijdschrift EVE. Dr. Rossdale, Officier in de Orde van het Britse Rijk, overleed in 2021. Hij was 94 jaar oud.

BEVA verkoos de Belgische Nazaré Storms als de eerste winnares van hun nieuwe prijs ter nagedachtenis aan Dr. Rossdale, dit voor haar artikel gepubliceerd in EVE in 2021. Nazaré Storms, 30 jaar oud, werkt als paardenchirurge en beschikt over een diploma van het European College of Veterinary Surgeons. Ze is de hoofdauteur van het klinische artikel over paardenchirurgie met betrekking tot het grote omentum, een omhulsel van weefsel dat aan de maag van het paard is bevestigd. Deze kan een deel van de dunne darm afklemmen, waardoor deze geen bloedtoevoer meer krijgt en er bij gevolg schade ontstaat aan de darm.

"Peter Rossdale was een baanbrekende en wereldberoemde dierenarts vanwege zijn opmerkelijke bijdrage aan de paardengeneeskunde over een periode van zeven decennia", zegt Huw Griffiths, voorzitter van BEVA en lid van het Royal College of Veterinary Surgeons. "Dit uitstekende klinische artikel, onder leiding van Nazaré Storms, benadrukt het hoogstaande niveau van de opleiding paardengeneeskunde wereldwijd. "

"Ik ben zeer vereerd en dankbaar om door BEVA te worden verkozen als hun eerste ontvanger van de Peter Rossdale Equine Veterinary Education Literary Award", aldus Nazaré Storms. “Het onderwerp van mijn artikel was nog nooit in zo veel detail beschreven. Ik heb deze studie over klinische en chirurgische bevindingen, waaronder diagnose en behandeling van een zeldzame maar levensbedreigende aandoening bij paarden met grote passie verricht, en ik ben zeer verheugd deze te kunnen delen met de veterinaire wereld.”

"Daarbij ben ik Dr. Geoffroy de la Rebière en het team van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik dankbaar voor hun hulp bij het ontwikkelen en voltooien van het artikel gepubliceerd in Equine Veterinary Education," zei Nazaré Storms.

 

Over Nazaré Storms

Momenteel werkt Nazaré Storms als specialiste in paardenchirurgie, terwijl ze haar doctoraat aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik voltooit. In 2022 werd ze Diplomate van het European College of Veterinary Surgeons en in 2020 voltooide ze haar Master of Advanced Studies in Veterinary Medicine. In 2016 studeerde Nazaré Storms af als dierenarts aan de Universiteit Gent met een Master Diergeneeskunde en in 2013 aan de Katholieke Universiteit van Leuven, Louvain-la-Neuve met een Bachelor in de Diergeneeskunde.

Sinds 2012 heeft Nazaré Storms veterinaire ervaring opgedaan en deelgenomen aan chirurgische trainingsprogramma's in vijf landen in Europa en aan de University of California, Davis, VS. Daarnaast geeft ze presentaties en heeft ze prijswinnende klinische posters tentoongesteld op veterinaire congressen in Europa. Nazaré Storms spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Mediacontact – Bettina Geysen, +32 (0)475 34 30 25, bettina.geysen@youengine.be

 

Over BEVA

De British Equine Veterinary Association is een toonaangevende organisatie die zich inzet voor de hoogste normen aangaande de gezondheid en het welzijn van paarden. BEVA stimuleert de veterinaire en aanverwante wetenschappen, streeft wetenschappelijke excellentie na en biedt bijkomende opleidingen aan voor pardenartsen over de hele wereld op. BEVA wordt geleid door een gepassioneerde groep paardendierenartsen en promoot en leidt de veterinaire paardengemeenschap door een platform te bieden voor discussie en een uitwisseling van ideeën over het management, de gezondheid en het welzijn van paarden. Meer info: www.beva.org.uk

Het BEVA Congress, Europa's grootste veterinaire evenement voor paarden, brengt een groot aantal nationale en internationale sprekers samen om de laatste nieuwe technieken en ontwikkelingen in de paardengeneeskunde te delen met het oog op continue evolutie en innovatie.  Wereldberoemde specialisten bespreken onder meer praktische vaardigheden, de laatste updates en klinisch onderzoek.

Mediacontact BEVA – Sarah Shephard, +44 (0)7768 958 911, sarah@brightbayconsulting.co.uk

 

Over de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik is de enige in Franstalig België die een volledig opleidingsprogramma tot dierenarts aanbiedt. Het verwelkomt 1.600 bachelor-, master- en doctoraatsstudenten. Opgericht in 1832, is het de oudste faculteit diergeneeskunde in België.

De Faculteit was lange tijd gevestigd in Cureghem in de Brusselse regio, maakt sinds 1969 deel uit van de Universiteit van Luik en is sinds 1991 gevestigd op een nieuwe campus in Sart Tilman (Luik). De faculteit geniet internationaal aanzien dankzij de activiteiten van 20 laboratoria in de onderzoekscentra FARAH en GIGA. De nieuwe Universiteitskliniek voor diergeneeskunde, die in 2019 in gebruik is genomen, biedt een uitzonderlijke infrastructuur en ultramoderne apparatuur voor de opleiding van studenten en de verzorging van gezelschapsdieren, paardachtigen en productiedieren. De faculteit is geaccrediteerd door de European Association of Establishments for Veterinary Education. Meer info: https://www.fmv.uliege.be 

Mediacontact Universiteit Luik – Didier Moreau, +32 (0)494 57 25 30, dmoreau@uliege.be

 

 

Contacteer ons
Bettina Geysen Mediacontact, youEngine
Bettina Geysen Mediacontact, youEngine
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen