Netwerk Ondernemen opent kantoor in Gent en stelt Mariska Kesteloo aan als vestigingsmanager

Netwerk Ondernemen, het netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een kwaliteitsvolle begeleiding geven aan scale-ups, opent een kantoor in Gent. Mariska Kesteloo, zelf ondernemer in hart en ziel, wordt de vestigingsmanager.

Sinds 2014 is Netwerk Ondernemen in Vlaanderen actief met een vestiging aan de Noorderlaan in Antwerpen. Om een goede spreiding van de netwerkmomenten te bewerkstelligen en de scale-ups beter van dienst te kunnen zijn, breidt de organisatie uit met een extra kantoor aan de Gentse Dampoort, Oktrooiplein 1 (Quantum gebouw).  

 

Doel: stijging aantal vrouwelijke ondernemers

Mariska Kesteloo, een door de wol geverfde ondernemer, zal het Gentse kantoor leiden: “Ik weet hoe belangrijk het is om de steun van ervaren ondernemers te krijgen maar ook te leren van de vele starters. Het ‘mentorship’ is tot op heden nog een ondergeschoven kindje en dat is erg jammer.  Mijn doel is om in Oost-Vlaanderen enthousiaste starters en scale-ups te koppelen aan ervaren ondernemers. Ik kijk met veel plezier uit naar deze boeiende uitdaging. Daarnaast ambieert Netwerk Ondernemen een verhoging van het aantal vrouwelijke ondernemers. Ik stel me tot doel een stijging te verwezenlijken van het aantal vrouwelijke ondernemers dat zich door Netwerk Ondernemen laat coachen.”

Kesteloo is overigens zelf betrokken bij de start-up Crowd Girls, een crowd platform dat  ondernemende vrouwen wil ondersteunen op het gebied van netwerk, middelen en educatie.

 

De Gentse scale-up scène

Gert Gijbels, Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen: “Netwerk Ondernemen begeleidt beloftevolle starters die al opgestart en in business zijn, en winst draaien. Netwerk Ondernemen houdt bij de keuze voor laureaten - dus voor begeleiding geselecteerde starters - bovendien ook rekening met het groeipotentieel van deze scale-ups en wil hen door coaching in een versnelde groei brengen, die onder andere jobcreatie en (inter)nationale uitbreiding voortbrengt.”

De begeleide starters hebben dus al hun potentieel bewezen en zijn klaar om te groeien. Een greep uit de Gentse laureaten:

  • Hendrik Dacquin is een van de 33 ondernemers die door Netwerk Ondernemen Vlaanderen wordt begeleid. Hij is medeoprichter van Small Town Heroes, dat apps maakt om de interactieve beleving van televisieprogramma’s te verhogen.
  • Poppr van Steven Stumpf maakt 3D-virtualisaties van ruimtes zoals een bedrijf, een stadhuis of een eventlocatie, waardoor websites aantrekkelijker worden.
  • De zussen Katelijne en Kristien Duerinck richtten CodeFever op. Ze ontwikkelden een eigen lesmethode die kinderen leert computationeel denken. CodeFever maakt deel uit van de STEM academie van de Vlaamse overheid, die als doel heeft de interesse bij kinderen en jongeren te stimuleren voor exacte wetenschap en techniek in hun vrije tijd.
  • Happy Flights werd opgericht in 2014 door Bram Van Nieuwerburgh en Steven Willems, in samenwerking met het advocatenbureau De Groote - De Man uit Gent. Als één team behandelen ze problemen onder wetgeving EU261. Ze helpen dus reizigers (en reisbureaus) nadat ze een negatieve vliegervaring (vertraging, annulering,…) gehad hebben om een compensatie op te vragen. Dankzij hun software kunnen ze reizigers real-time op de hoogte brengen van hun rechten en het proces faciliteren.
  • David De Keyser – voormalig lijnpiloot – is oprichter en zaakvoerder van deeleenkoe.be, het allereerste 'crowdbutchering' platform in België waar mensen online een koe kunnen delen en op die manier (h)eerlijk en duurzaam vlees kunnen aankopen van dieren die met respect behandeld worden en pas geslacht worden als alle vlees verdeeld is. Intussen breidde hij het concept uit met deeleenvarken.be en koopeenkip.be.
  • Tom Casaer, CEO van AllThingsTalk surft op de Internet of Things golf. AllThingsTalk ontwikkelde een open en schaalbaar IoT-platform dat miljarden geconnecteerde toestellen kan ondersteunen. Het platform faciliteert IoT en begeleidt klanten in elk stadium van het IoT-innovatieproces .

 

Meer informatie over Netwerk Ondernemen en de scale-ups is te vinden op www.netwerkondernemen.org .

 

----

Over Netwerk Ondernemen vzw

Netwerk Ondernemen vzw is een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een langdurige, kwaliteitsvolle begeleiding geven aan scale-ups die bedrijven oprichten of overnemen. De organisatie maakt deel uit van Réseau Entreprendre dat in 1986 in Frankrijk werd gecreëerd door André Mulliez, destijds CEO van de Phildar Groep. Zijn motto “om jobs te creëren, moeten we ondernemers creëren” leeft nog steeds verder bij Netwerk Ondernemen.

Netwerk Ondernemen heeft 113 kantoren, verspreid over 10 landen: Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Tunesië, Marokko, België, Portugal, Chili en Senegal.  Internationaal begeleidt Netwerk Ondernemen 8.896 start-ups, telt het 5.826 leden en creëerde het reeds 70.000 jobs.

In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen 51 leden-ondernemers en begeleidt het momenteel 27 groeiende scale-ups bedrijven en 33 personen. Vanaf de opstart in mei 2014 tot op heden creëerden de Laureaten van Netwerk Ondernemen maar liefst 120 jobs.

Meer info: www.netwerkondernemen.org

 

Contact:

  • Netwerk Ondernemen Gent, Oktrooiplein 1, 9000 Gent
  • NewsEngine, Museumstraat 12 bus 31, 2000 Antwerpen, +32 3 237 23 24
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen