Nuki Box: intercom wordt slim deurslot

Nuki Box: intercom wordt slim deurslot

Met deze retrofitoplossing heb je geen sleutel meer nodig om de toegangsdeur van een appartementsgebouw te openen

Met de nieuwe Nuki Box komt de Oostenrijkse onderneming Nuki uit Graz met een slimme toegangsoplossing voor appartementsgebouwen. De als retrofitoplossing ontworpen box wordt van buitenaf onzichtbaar achter het paneel van de intercom van bestaande ontgrendelingssystemen gemonteerd en bedient zo het deurslot. Voor de bewoners gaat letterlijk een nieuwe wereld open: zonder één enkele sleutel geraken ze van de straat in hun gebouw en tot in hun eigen appartement. Op afstand de deur openen voor dienstverleners of pakjesleveranciers wordt zo realiteit. Gedaan met wachten op de levering van een belangrijk pakketje. Ook huisvestingsmaatschappijen hoeven zich niet meer te bekommeren om sleutels: ze hoeven niet steeds nieuwe sleutels te laten maken en ook het kostenintensieve heen en weer rijden om dienstverleners binnen te laten behoort met de Nuki Box definitief tot het verleden. 

In appartementsgebouwen en commerciële ruimtes zijn er altijd problemen met de centrale sleutel: niemand weet nog wie welke sleutel heeft en als er een verloren gaat, wordt dat meestal niet gemeld. En als het gemeld wordt, moeten in het slechtste geval alle betroffen sloten en sleutels worden vervangen. Terwijl sleutelmanagement zo eenvoudig kan zijn: met de Nuki Box kan de toegangsdeur zonder fysieke sleutel en zelfs op afstand worden geopend. De handige Nuki Box is uitgerust met een simkaart voor het dataverkeer en kan zonder al te veel aanpassingswerken door een Nuki-partner achter de bestaande intercom worden gemonteerd. Daarna open je de deur naar keuze via een internetverbinding of bluetoothverbinding met een bevoegde smartphone of Nuki Fob.

 

Procesoptimalisatie voor huisvestingsmaatschappijen

Bij de hardware biedt Nuki ook een uitgebreide webinterface waar probleemloos kan worden ingesteld en beheerd welke bewoners en dienstverleners toegang mogen krijgen tot het gebouw. Toegangsrechten kunnen gemakkelijk met een muisklik worden toegekend aan reeds op het Nuki-platform geregistreerde pakjesdiensten, werklui of thuiszorgdiensten. Daarna wordt betrouwbaar bijgehouden wanneer welke dienstverlener het gebouw heeft betreden. Wie zijn smartphone of Fob verliest, kan de daarmee verbonden toegangslicenties intrekken, zodat er geen sloten hoeven veranderd te worden. Verschillende dienstverleners hoeven dus ook niet meer de hele tijd heen en weer te rijden, wat behoorlijk kostenintensief is. De kosten voor het plaatsen van een Nuki Box zijn in veel gevallen al terugverdiend als er één ritje kan worden uitgespaard.

 

Slimme toegang 2.0, ook voor bewoners

De bewoners krijgen van de huiseigenaar of huisvestingsmaatschappij uitleg over de plaatsing van de Nuki Box in hun gebouw. Via de post krijgt iedere bewoner eenmalig een activeringscode waarmee hij de Nuki Box een maand lang gratis kan testen. Daarna kan hij voor 39 euro een licentie kopen voor 2 jaar. Bewoners kunnen de box en het Nuki Smart Lock bedienen via de Nuki-app, het Nuki-platform of een Nuki Fob. Bewoners die ook in hun eigen appartement een Nuki Smart Lock hebben laten plaatsen, hebben dan helemaal geen sleutel meer nodig om van de straat tot in hun appartement te geraken. De nieuwe Nuki Box ondersteunt het Auto-Unlock-feature, dat we al kenden van het Smart Lock, en is bovendien compatibel met Amazon Alexa, IFTTT en andere Smart Home-oplossingen.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Nuki Box kost eenmalig 310 euro. Die prijs omvat de kosten voor de plaatsing en datatransmissie gedurende tien jaar, en vijf permanente toegangslicenties. Bewoners die enkel de Nuki-app gebruiken, betalen een vaste prijs van 39 euro per twee jaar. Dienstverleners moeten gewoon de Nuki Partner-app installeren – zonder verdere kosten. Meer informatie op

https://nuki.io/en/box/

https://nuki.io/en/box-resident/

 

Over Nuki Home Solutions

Nuki Home Solutions is Europees marktleider op het vlak van slimme retrofittoegangsoplossingen. De onderneming heeft zich tot doel gesteld om bestaande deursloten intelligent te maken en op die manier de fysieke sleutel overbodig te maken. Nuki Home Solutions werd in 2014 in Graz opgericht door Up to Eleven. Zaakvoerder van Nuki Home Solutions is Martin Pansy.

 

Contactgegevens voor de pers:

Profiel Marketing

Florian Riener

Public Relations

Tel.: + 49 (0) 531 387 33 18

E-mail: f.riener@profil-marketing.com

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen