Nuki is de allereerste Europese smart lock met Amazon Alexa-ondersteuning

Nuki is de allereerste Europese smart lock met Amazon Alexa-ondersteuning

De Oostenrijkse startup Nuki oogst momenteel veel bijval met zijn slim deurslot met permanente internetconnectiviteit dat in slechts enkele minuten tijd veilig op elk Europees cilinderslot geïnstalleerd kan worden. Vandaag maakt het zijn samenwerking met Amazon bekend: vanaf nu kan deze smart lock ook via Amazon Alexa bestuurd worden wat het gebruikscomfort alleen maar verder doet toenemen.

“Door de integratie met Amazon Alexa, komen we tegemoet aan de behoeften van tal van klanten,” zegt Martin Pansy, CEO van Nuki Home Solutions. “Daarnaast staan we weer een belangrijke stap verder in onze visie om het slimste deurslot van Europa te worden.”

Met Nuki kan de voordeur gemakkelijk worden geopend en gesloten met behulp van de smartphone. De smart lock wordt op het bestaande deurslot aan de binnenkant van de deur vastgeklemd of gelijmd, afhankelijk van het soort cilinder. Het beheer gebeurt via een applicatie die zowel beschikbaar is voor iOS als voor Android. Wanneer de gebruiker de deur nadert, wordt het slot automatisch ontgrendeld waardoor de smartphone gewoon op zak kan blijven.

Vanaf vandaag is het dus mogelijk Nuki te controleren aan de hand van spraakbesturing via Amazon Alexa. Om dit te installeren, moeten gebruikers de Nuki Skill in de Alexa-applicatie activeren en dit een persoonlijke pincode toewijzen om zo het slot te ontgrendelen. Deze persoonlijke code is een extra beveiligingsmaatregel voor commando’s zoals: “Alexa, laat Nuki de deur openen” en “Alexa, vraag Nuki om lock ’n’ go te activeren.” Op deze manier biedt de pincode een extra beveiligingsniveau. “De integratie van deze veiligheidsmaatregel was belangrijk zodat de Alexa-integratie goed is afgestemd op ons strikte veiligheidsbeleid,” verklaart Pansy.

De Nuki Bridge zorgt voor de permanente internetverbinding van de smart lock en is net zoals het gratis Nuki webaccount vereist voor een succesvolle Amazon Alexa-integratie. Zodra de smart lock is geïnstalleerd, wordt het gebruik van een fysieke sleutel overbodig. De voordeur wordt namelijk automatisch geopend via bluetooth met de functie Auto Unlock zodra je thuis aankomt. De functie Lock ‘n’ Go activeert het slot twintig seconden nadat de gebruiker het huis heeft verlaten. Deze functie wordt gestart door één druk op de knop – of vanaf nu zelfs een beetje slimmer – door een spraakopdracht. Andere functies zijn de statusvraag en het slotprotocol. Zo blijf je altijd op de hoogte wie het huis binnenkomt en weer verlaat. De functies zijn momenteel beschikbaar in het Duits en Engels maar dit wordt nog verder uitgebreid in de komende maanden.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijs van de Nuki Smart Lock bedraagt € 229. De Nuki Combo, bestaande uit een Nuki Smart Lock en een bijhorende netwerkbrug kost € 299. De prijs van een Nuki netwerkbrug bedraagt € 99 en van de Bluetooth Nuki Fob € 39. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Extra informatie kan je terugvinden op http://www.nuki.io en via de online webstore https://nuki.io/de/shop/

- Einde –

Over Nuki Home Solutions
De Nuki Smart Lock is een eenvoudig te installeren systeem dat gebruikt kan worden op Europese cilindersloten. Het zorgt er voor dat huisdeuren automatisch geopend en gesloten kunnen worden via de smartphone. Nuki Home Solutions werd in 2014 opgericht door Up to Eleven, een producent van mobiele producten voor de toekomst. Martin Pansy is CEO van zowel Up to Eleven als Nuki.

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen