Ontdek het Chinese alternatief voor vodka en gin

Chinese Yanghe gelanceerd op Europese markt

Yanghe Distillery lanceert zijn Chinese spirit Yanghe Daqu op de Europese markt. Deze spirit is gedistilleerd uit granen en heeft een unieke zachte en zoete smaak. De drank bevat 38% alcohol en kan puur gedronken worden of in de bereiding van een cocktail.

Yanghe Distillery is opgericht in 1949. Na de lancering van de innovatieve serie Yanghe Spirit Classic werd het merk al snel de leider van zachte Baijiu. Baijiu is een Chinese traditionele alcoholische drank gedistilleerd uit granen. Over het algemeen bevat de drank ongeveer 38 tot 60% alcohol. Baijiu kan vergeleken worden met vodka, aangezien het gaat om een zuivere gedistilleerde spirit uit granen, maar het heeft een unieke smaak die met geen enkele andere type van spirit kan vergeleken worden.

De smaak Yanghe Daqu is sterk, maar niet overweldigend. De alcohol brandt niet in je keel. De drank is rijk en zacht van smaak, die zich langzaam in de mond verspreidt en eindigt met een lange en frisse afdronk.

Het recept achter de zachte en zoete smaak van de Yanghe spirits is eigenlijk veel ouder dan de distilleerderij zelf. De opslagkelder kent al meer dan honderd jaar geschiedenis. Yanghe gebruikt bovendien eeuwenoude fermentatietechnieken om de traditionele zoete en zachte smaken te creëren.

Yanghe wordt geproduceerd in Jiangsu. Samen met de whisky-producerende gebieden in Schotland en de cognac-producerende gebieden in Frankrijk, wordt Jiangsu gezien als één van de drie belangrijkste likeurproducerende regio's van de wereld. Het gebied ligt tussen de rivier de Huai en het Hongze meer in de oude stad van Yanghe. Jiangsu staat bekend als de geboorteplaats van de Chinese likeur.

Yanghe Daqu wordt gedistribueerd in West-Europa door Newship International Trading uit Temse. De spirit bevat 38% alcohol. Yanghe Daqu wordt puur gedronken of kan worden gebruikt in de bereiding van cocktails.

De prijs van Yanghe Daqu ligt tussen 19,99 tot 22,99 euro per fles.

Momenteel wordt de drank verkocht in Chinese winkels in zowel Antwerpen als Brussel. In de toekomst zal de spirit ook in Europese supermarkten te vinden zijn. Yanghe is bovendien verkrijgbaar het Oosters restaurant Sampan in Temse.

 

- EINDE -

Over Yanghe Distillery

Yanghe Distillery is opgericht in 1949 en is gevestigd in de zogenaamde Chinese hoofdstad van spirits, namelijk Suqian city in de provincie Jiangsu. Het bedrijf stelt meer dan 30 000 werknemers te werk en opende 179 vestigingen over het hele land. De groep is eigenaar van de twee zustermerken Yanghe en Shuanggou, beide met meer dan 1300 jaar geschiedenis. De drie productiesites Yanghe, Shuanggou en Lai'an hebben samen een oppervlakte van meer dan tien vierkante kilometer, wat hen de grootste drankenproducent van het land maakt.
 

Voor meer informatie: www.yangheglobal.com/

Contacteer ons
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine
Tony Nai Importeur, Newship International Trading
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine
Tony Nai Importeur, Newship International Trading
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen