Persbericht: Sofie Van Moll en BV’s lanceren SMS4LIGHT

Sint-Andries, 28 februari 2013 – Voor een tweede opeenvolgende jaar lanceren Solar Zonder Grenzen en meter Sofie Van Moll de campagne SMS4LIGHT. Met een sms-je naar het nummer 9949 activeren deelnemers een maandelijkse bijdrage van slechts € 2 aan een fonds waarmee de non-profitorganisatie haar projecten in Afrika financiert. Solar Zonder Grenzen wil de verarmde plaatselijke bevolking van fatsoenlijk, betaalbaar en milieuvriendelijk licht voorzien. SMS4LIGHT kan op de steun van een bont gezelschap BV’s rekenen met daarin naast Sofie Van Moll, Patrick Moenaert, Lieven Verstraete, Piet Piraat, Mega Mindy en Mega Toby, Sam De Bruyn, Geena Lisa en de voetballers van SV Zulte-Waregem.

Betaalbare verlichting is voor de meerderheid van de burgers in vele Afrikaanse ontwikkelingslanden een luxe. Vervuilende olielampen vormen momenteel het enige maar te dure alternatief. Solar Zonder Grenzen is er daarom duurzame projecten gestart waarin betaalbare en propere kalebaslampen worden geproduceerd met lange levensduur dankzij de gebruikte LED technologie. De locale bevolking kan de lampen via een Zonnekiosk huren en heropladen. Een zonnepaneel op het dak van de Zonnekiosk voorziet hiervoor de elektriciteit.

SMS4LIGHT moet deze projecten helpen financieren. Bert Bernolet van Solar Zonder Grenzen legt uit: “Met een sms naar het nummer 9949 start de afzender een maandelijkse bijdrage van slechts € 2 aan het fonds van Solar Zonder Grenzen. Op de website www.sms4light.be licht zijn huisje met zijn naam in een Afrikaans dorp virtueel op. Maar ook bedrijven kunnen deelnemen en met een aangepaste bijdrage een volledig dorp virtueel van licht voorzien. Dit past volgens ons perfect in een MVO beleid en helpt de belangrijkste stakeholders zoals de eigen werknemers te mobiliseren. Via de website houden we iedereen op de hoogte van onze realisaties.”

Sofie Van Moll is één van de enthousiaste voortrekkers van de actie. Zij is meter van Solar Zonder Grenzen en begrijpt als jonge moeder het belang van fatsoenlijk en proper licht in een kinderleven. “Volgens de wereldbank inhaleren dagelijks zo'n 780 miljoen vrouwen en kinderen het equivalent van twee pakjes sigaretten als gevolg van luchtvervuiling binnenshuis waar olielampen een groot aandeel in hebben. Om na 18u nog een beetje te kunnen koken, lezen en werken geven te veel gezinnen in Afrika een groot deel van hun inkomen aan die ongezonde, dure en milieuonvriendelijke olielampen uit. Dankzij SMS4LIGHT en de steun van iedereen hebben we de kans vele levens een beetje gezonder en "lichter" maken”, zo motiveert de Belgische actrice en presentatrice.

Het Zonnekiosk project van Solar Zonder Grenzen won vorig jaar de Nyrstar Foundation Award, een formele beloning voor creatieve en innovatieve projecten die een steentje bijdragen in een betere toekomst van onze wereld. Ook politiek neemt de waardering en steun toe. Mede op voorspraak van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is de kans waarschijnlijk dat het Zonnekiosk project in het overheidsprogramma van Togo wordt opgenomen.

De fondsenwerving en de actie SMS4LIGHT werd vorig jaar met succes voor een eerste maal georganiseerd ter gelegenheid van Gent Lichtstad 2012.

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen