Rotary bindt de strijd aan met hersenziekten

Rotary bindt de strijd aan met hersenziekten

Ga naar Beauty and the Beast in avant-première voor ‘Hoofd’zaak…er is hoop’

Alle serviceclubs van Rotary in België slaan de handen in mekaar voor het project ‘ Hoofd’zaaker is hoop’. De Disneyfilm Beauty and the Beast gaat op zondag 19 maart in alle Belgische steden in avant-première. Door de aankoop van een ticket van 15 euro in één van de deelnemende bioscopen schenkt elke bioscoopbezoeker 8 euro aan het hersenonderzoek in België. De opbrengst is bestemd voor deze liefdadigheidsactie die het  onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer, Parkinson, dementia en hersentumoren in België steunt.

'Hoofd’zaak...er is hoop’ wil het grote publiek bewust maken van de groeiende problematiek van hersenziekten door hen uit te nodigen op een avant-première van een topfilm van Disney en de opbrengst te investeren in het onderzoek naar hersenaandoeningen. In 2015 en 2016 waren dat Cinderella en The Jungle Book. Het is de derde keer dat de Belgische Rotaryclubs deze steunactie organiseren. De vorige editie van deze campagne ten bate van het hersenonderzoek bracht meer dan 45.000 euro op. Elke ingezamelde euro wordt geïnvesteerd in het hersenonderzoek in België op basis van de duidelijke principes van ‘ Hoofd’zaak...er is Hoop’ . De verantwoordelijken van deze organisatie bestuderen en selecteren de dossiers van de onderzoeksprojecten met de hulp van wetenschappelijke experts in deze materie. Deze onderzoeksprojecten beogen de ontwikkeling van effectieve therapieën die hersenaandoeningen in verband met neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer of Parkinson bestuderen en analyseren. Het geld dat de Belgische Rotaryclubs inzamelen wordt gebruikt om het nodige materiaal aan te kopen voor experimenten en analyse. Een onafhankelijk wetenschappelijk comité bestaande uit vooraanstaande professoren in deze materie beslist welke projecten wel en niet ondersteund worden.

Disney's animatieklassieker "Beauty and the Beast" komt op spectaculaire wijze opnieuw tot leven in een adembenemende live-action versie van één van de meest geliefde verhalen ooit verteld. "Beauty and the Beast" vertelt het ongelooflijke verhaal van Belle, een intelligente en onafhankelijke jonge vrouw die gevangen wordt genomen door een Beest in zijn kasteel. Maar Belle overkomt haar angsten, wordt vrienden met het voltallige personeel dat door een vloek werd veranderd in huisraad en ontdekt langzaam aan dat achter het Beest zijn uiterlijk de ziel en het hart van een echte Prins schuilt.

De eerste trailer van deze nieuwe Disneyfilm werd in de eerste 24 uur na de release meer dan 90 miljoen keer bekeken en verbrak daarmee het twee jaar oude record van de zevende Star Wars-film, die 88 miljoen keer werd bekeken. Voor de lijst met deelnemende filmzalen surfen naar www.hoofdzaak-er-is-hoop.be . Tickets kan je hier online bestellen.

EINDE

Rotary Belux

Rotary is een toonaangevende, internationale serviceorganisatie die projecten ondersteunt op het vlak van vrede en conflictbeheersing, preventie en behandeling van ziekten, water en sanitaire voorzieningen, gezondheid van moeder en kind, basisonderwijs en alfabetisering, economische en sociale ontwikkeling. Dit jaar viert Rotary wereldwijd het 100 jarig bestaan van de Rotary Foundation, die zich als één van haar doelstellingen heeft gesteld om polio de wereld uit te helpen. Om dit te realiseren vertrok recent nog een uitgebreide delegatie van Rotariërs uit België om volledig vrijwillig mee te helpen met de vaccinaties in Indië. In België en Luxemburg telt Rotary 273 clubs en ongeveer 10.600 leden. Meer informatie op www.rotarybelux.org

 

 

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen