SCHAUBLORENZ LANCEERT KLEINE RETRO KOELKAST IN HIPPE KLEUREN

Retro koelkast als perfect kado voor Moederdag

SchaubLorenz, het Duitse merk dat onlangs nieuw leven werd ingeblazen, stelt nu zijn kleine retro koelkast voor. Die is verkrijgbaar in zes hippe kleuren en is het perfecte Moederdagkado voor komende 15 augustus.

SchaubLorenz ontstond in 1870 en was tot 1958, toen het merk tijdelijk ophield te bestaan, voornamelijk bekend door zijn radio- en televisiesets. Ongeveer tien jaar geleden werd het merk nieuw leven ingeblazen en ondertussen heeft SchaubLorenz ook een groot aanbod in witgoedproducten, waarvan voornamelijk de retro koelkasten en wijnkasten het stokpaardje zijn.

Het merk stelt nu zijn kleine retro koelkast voor, met een volume van 130 liter en in zes hippe kleuren: Mint Green Highgloss, Baby Blue Highgloss, Fire Red Highgloss, Orange Highgloss, Bordeaux Red Matt en Black Matt.
De koelkast valt onder de A+-energie-efficiëntie, wat wil zeggen dat er een verbruik is van 122 kWh per jaar.

Deze hippe koelkast is met zijn 91,9 cm hoog en 57,5 cm breed de perfecte eye-catcher in een compacte keuken of op bijvoorbeeld een studentenkot. Een leuk extraatje aan de koelkast is het feit dat ze, in tegenstelling tot veel andere retro koelkasten, wel degelijk afgewerkt werd met metaal en daardoor dus ook geschikt is om te behangen met magneten.

De kleine retro koelkast van SchaubLorenz is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren aan een richtprijs van 459 euro (inclusief Recupel) en dit in verschillende electrozaken, gespecialiseerd in wit- en bruingoed.  

-EINDE-

Over SchaubLorenz
De oorsprong van het merk gaat terug tot 1870, toen Carl Lorenz een klein winkeltje opende in Berlijn, waar hij elektronische verlichting verkocht. Na zijn dood werd de zaak overgenomen door Robert Held, die werd bijgestaan door Alfred Lorenz, de broer van wijlen Carl. Onder hun beleid groeide het bedrijf uit tot één van de grootste leveranciers in Duitsland van telegraaf- en signalisatiemateriaal. Na een fusie in 1893 breidde het bedrijf uit en specialiseerde zich in telefonie en de productie van typemachines. Voor WOI stelde het bedrijf zo’n 3 000 mensen te werk.

Na WOI nam het bedrijf af in grootte en ging het voornamelijk radio’s, materiaal voor omroepzenders en sets voor vliegtuigcommunicatie vervaardigen. Het was de grootste concurrent van Telefunken.

Na WOI moest het bedrijf zichzelf heruitvinden en in 1950 was er Schaub-Lorenz, dat toen stond voor radio- en televisiesets. In 1958 hield Lorenz AG op te bestaan als onafhankelijk bedrijf en werd het overgenomen voor ITT (American Corporation International Telephone and Telegraph).

Meer dan tien jaar geleden viste de Oostenrijkse agentuur HB Austria het merk terug op en gad het een nieuw leven. Naast een hele reeks televisiesets heeft Schaub-Lorezn ook een groot aanbod in witgoedproducten, waarvan de retro-koelkasten en de wijnkasten de absolute stokpaardjes zijn.

Sofie Loopmans

Assistent Marketing Manager, Schaub Lorenz

Stephanie Verwimp

PR Consultant, NewsEngine PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Contact