Serverless computing wint aan populariteit

Serverless computing wint aan populariteit

Gents technologisch-creatief bureau Dreams & Creations zet in op serverless computing

Serverless computing is al een tijdje in opmars en werd het afgelopen jaar ook steeds vaker geïmplementeerd door het Gents technologisch-creatief bureau Dreams & Creations van Bart Chanet. Serverless is een voortzetting van innovatie in de cloud waardoor IT-bedrijven zo efficiënt mogelijk gebruik kunnen maken van de beschikbare resources en niet meer hoeven na te denken over welke servers en services ze moeten reserveren om het systeem te laten voldoen aan de behoeften van de klant.

 

Bart Chanet, oprichter van Dreams & Creations: “De aard van onze huidige projecten zorgt ervoor dat de intensiviteit van het gebruik van de server sterk afhankelijk is van het moment. Terwijl de klassieke server infrastructuur het hoogst mogelijke gebruik opvangt, wordt de Serverless infrastructuur enkel gebruikt wanneer dit nodig is. Daarnaast wordt de backend applicatie opgesplitst in verschillende microservices. Door onze applicatie architectuur te optimaliseren, kunnen we meer dan ooit applicatie functionaliteiten modulair opbouwen en hergebruiken in nieuwe toepassingen. Dit zorgt dan voor een kostenbesparing naar onze klanten toe.”

Implementatie bij SportKompas van SpartaNova

D&C maakte gebruik van een Serverless infrastructuur voor de online tool van SportKompas, een sportoriëntatie-tool voor jongeren op scholen. Bart Chanet, oprichter van Dreams & Creations:  “Dankzij de integratie van Serverless gebeurt de registratie van de sporttesten van jongeren efficiënter en betrouwbaarder. Tot nu werden de data manueel opgeschreven. Dankzij  deze app kunnen de gegevens direct online worden ingegeven, wat voor een hogere datakwaliteit zorgt. De tool wordt momenteel door verschillende scholen uitgetest waarbij we automatische rapportjes genereren voor de kinderen en de resultaten kunnen benchmarken tegenover andere klasgenoten en scholen.”

Implementatie bij VTM en Qmusic

D&C heeft voor VTM een nieuw systeem uitgebouwd die automatisch en snel gepersonaliseerde video’s genereert. Deze personalisatie kan gaan van filters, tekst overlay, watermarks tot WebGL effecten. Zo ontvangt iedereen die zich registreert op de VTM website een gepersonaliseerde verjaardagsvideo. Per unieke voornaam werd er een video gegenereerd. In 2018 waren dat 50 000 verschillende verjaardagsvideo’s. Voor Qmusic Nederland werd vorig jaar de campagne “Bel op GSM” opgestart en dan werd de jarige gebeld tijdens de video.

Serverless wint nog steeds aan populariteit in de IT-wereld en dit is Dreams & Creations niet ontgaan. Indien u interesse heeft in een interview met Bart Chanet over Serverless computing, mag u steeds contact opnemen met: 

Claudia Petré
youEngine
claudia.petre@youengine.be
+32 474 09 76 16

Over Dreams & Creations

Dreams & Creations (D&C) is een technologisch-creatief bureau uit Gent dat gespecialiseerd is in de bouw van digitale producten en prototypes voor starters. Ook reclamebureaus vinden in Dreams & Creations een partner voor de ontwikkeling van hun campagnes en websites. Door een specifieke werking en met eigen dedicated developers countert D&C de technologische valkuilen van startups en de  doorgroeiproblemen op het vlak van productontwikkeling.

Meer op www.dreamsandcreations.be

Contacteer ons
Claudia Petré Account Manager
Claudia Petré Account Manager
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen