Slimme thermostaten en glasvezelbekabeling zorgen voor (slimme) jobs

Slimme thermostaten en glasvezelbekabeling zorgen voor (slimme) jobs

Janssens Field Services organiseert zelf (unieke) opleiding om aan vraag te kunnen voldoen

Er is een groot tekort aan techniekers. Om toch maar de juiste mensen te kunnen vinden, leiden alsmaar meer bedrijven hun eigen personeel op. Zo ook Janssens Field Services (JFS) dat slimme thermostaten plaatst en glasvezelbekabeling en andere zogenaamde Internet of Things (IoT) projecten uitrolt.

Janssens Field Services groeit in de hippe technologieën van het moment: glasvezel, slimme meters en het Internet of Things. Toch heeft het merendeel van het personeel niet meer dan een humanioradiploma. Omdat het onderwijs niet de profielen aflevert die nodig zijn om deze nieuwe technologieën te implementeren, leidt het bedrijf zijn personeel zelf op.

“De vraag naar slimme thermostaten, glasvezelbekabeling en andere zogenaamde Internet of Things (IoT) projecten stijgt. De profielen die nodig zijn om dit soort projecten uit te voeren worden door ons onderwijs niet afgeleverd. Het gaat over nieuwe producten, waarvoor nog geen opleidingsaanbod bestaat. Daarom  leiden we ons personeel zelf op in onze JFS Academy. Een diploma is geen voorwaarde. Wij zoeken mensen met een goede basiskennis en de juiste attitude, ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst”, vertelt Koen Verbergt, CEO van Janssens Field Services. 

In Deurne is JFS momenteel gestart met de installatie van glasvezelkabels bij bedrijven en particulieren, samen met partners Engie Fabricom en Jacops in het consortium Go4Fibre. Tegen het einde van dit jaar zullen ongeveer vijfduizend woningen aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Daarna volgen de Diamantwijk en de Antwerpse binnenstad. JFS leidde al 40 mensen op voor dit glasvezelproject en 15 techniekers zijn nu volop in training. Daar komen de komende jaren nog eens 150 mensen bij. JFS leidt jaarlijks ongeveer zo’n 200 mensen op in zijn intern opleidingscentrum. 

Voor deze opleiding glasvezel krijgen de techniekers zowel een theoretische als een fieldopleiding.

Vraag naar slimme thermostaten stijgt

Janssens Field Services zal de komende maanden bovendien 25 mensen aanwerven en opleiden om tegemoet te komen aan de vraag naar slimme thermostaten. Ook deze opleiding is uniek.

Het aantal slimme toestellen in huis zal alleen maar stijgen. “Meer en meer mensen leren de slimme thermostaat kennen. Slimme thermostaten laten niet enkel toe om energie te besparen en je energieverbruik op te volgen, ze zorgen ook voor comfort om je verwarming vanop afstand op en af te zetten”, aldus Koen Verbergt.

 

 

Contacteer ons
Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

youEngine
Nassaustraat 39-41
2000 Antwerpen