Sociale partners investeren samen in jobcreatie via INVEST FOR JOBS

INVEST FOR JOBS is een privaat investeringsfonds dat onlangs werd opgericht door de sociale partners van de metaal- en technologiesector. Het fonds heeft de ambitie om de activiteiten van Belgische niet-beursgenoteerde ondernemingen die een positieve impact op de werkgelegenheid hebben, financieel te ondersteunen op lange termijn. Het fonds is daarvoor in een eerste fase voorzien van een kapitaal van 100 miljoen euro. 

INVEST FOR JOBS ondersteunt ondernemingen op lange termijn via een aandelenparticipatie, een obligatie of middels een mezzaninefinanciering (quasi-kapitaal).

Het investeert rechtstreeks in de reële economie en niet in andere fondsen of via speculatieve mechanismen.

Het fonds is opgericht in het kader van de AICB-richtlijn1. Het volgt alle normen opgelegd door de FSMA2.


INVEST FOR JOBS is het enige investeringsfonds in België met een paritair beheer.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de heer Nico Cué, algemeen secretaris van de centrale van de metaalbewerkers. De heer Stephan Vanhaverbeke, director social affairs bij Agoria, treedt op als ondervoorzitter. De dagelijkse leiding van INVEST FOR JOBS is in handen van de heren Eric Jonkers en Marc Bolland, die beiden kunnen bogen op een ruime ervaring in de financiële sector.

INVEST FOR JOBS richt zich tot niet-beursgenoteerde ondernemingen waarvan de activiteit een positieve impact heeft op de werkgelegenheid in België. Talrijke ondernemingen hebben reeds contact opgenomen met INVEST FOR JOBS.

“Het grote aantal spontane aanvragen toont aan dat er nood is aan een fonds zoals INVEST FOR JOBS en bewijst dat ondernemers nog steeds een enorme dynamiek en creativiteit aan de dag leggen om nieuwe projecten te realiseren en tegelijkertijd de werkgelegenheid te bewaken”, bevestigt Eric Jonkers, directeur van INVEST FOR JOBS. “INVEST FOR JOBS levert het bewijs dat beide objectieven wel degelijk verenigbaar zijn.”

INVEST FOR JOBS is een investeringsvehikel dat open staat voor andere investeerders die hun portefeuille zouden wensen te diversifiëren en daarbij een stabiel rendement op lange termijn zoeken.

“Zoals elk ander investeringsfonds heeft INVEST FOR JOBS als objectief om een bepaald rendement na te streven voor zijn aandeelhouders. Wij bieden in dat geval een redelijk rendement, maar stabiel op lange termijn. En dat steeds met de bedoeling om jobs te creëren”, besluit Marc Bolland, directeur van INVEST FOR JOBS.

“Een redelijk financieel rendement, voor een groot sociaal voordeel”, dat is de doelstelling van INVEST FOR JOBS. 

Alternatieve Instelling voor Collectieve Belegging – Wet van 19 april 2014
Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten
 

Over INVEST FOR JOBS

INVEST FOR JOBS is een 100% privaat investeringsfonds dat opgericht is door de sociale partners van de metaal- en technologiesector. Het fonds investeert in niet-beursgenoteerde ondernemingen van wie de activiteiten een positieve impact op de werkgelegenheid in België hebben. INVEST FOR JOBS handelt binnen het kader van de wet van 19 april 2014 over de AICB (Alternatieve Instelling voor Collectieve Belegging). Het fonds biedt zijn investeerders een origineel en efficiënt investeringsmodel dat een redelijk maar vooral stabiel rendement op lange termijn nastreeft. Meer op www.investforjobs.be.

 

Voor meer informatie contacteer:

Eric Jonkers (NL)

Directeur INVEST FOR JOBS

0475 65 29 00

eric.jonkers@investforjobs.be

Marc Bolland (FR)

Directeur INVEST FOR JOBS

0496 39 24 60

marc.bolland@investforjobs.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over youEngine

youEngine is de fusie van het marketing- en communicatiebureau youAntwerpen en het PR- en communicatiebureau NewsEngine. youEngine biedt een compleet pakket geïntegreerde marketing- en communicatiediensten aan met public relations, content marketing, sociale media, online marketing en offline activatie.

Neem contact op met